מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעה ביפולאריתגלעד09/09/2012
שלום, אני עצמי בשנות החמישים וסובל מדיכאון שנים רבות, נעזר בטיפול תרופתי ופסיכולוגי, שמיטיב איתי באופן חלקי. יש לי ידידה (לא בת זוג וללא קשר רומנטי/מיני) שסובלת מהפרעה ביפולארית ומצבה החמיר עם השנים, לרבות אשפוזים, אחד מהם כפוי. מבחינה קוגניטיבית היא "שמורה", מבינה, מתמצאת, אינטליגנטית, אך בקשר איתי היא תובענית להחריד. באופן כללי, היא מרגישה מקופחת ותמיד תופסת את עצמה כנותנת הרבה ומקבלת מעט או כלום, משמיצה את רוב חבריה פרט לאדם שאיתו היא מדברת באותו רגע, אך חברותית ומוחצנת ויש לה חוג חברים. כלפי אף אחד היא אינה תובענית כמו שהיא תובענית כלפיי וככל שאני נותן יותר היא דורשת יותר וטענותיה מתרבות. היא גם מדברת על עצמה המון, מונולוגים אין-סופיים, בקול רם, לא קשובה ובפעמים הבודדות שאני מצליח להשחיל משהו על עצמי, היא ממעיטה בערך בעיותיי. אני כבר ממש מפחד לענות לטלפונים שלה, מסנן הרבה שיחות, מחזיר צלצול רק כשיש לי יותר סבלנות ובמקרים רבים, גם כשאני חש בדידות, בסופו של דבר, אני מרגיש יותר בודד איתה מאשר בלעדיה. מרגע שאני מדבר איתה בטלפון אני מרגיש כאילו פתחתי רדיו שאין לי עליו שליטה. מצד שני, לאורך השנים היא כן הייתה איתי ברגעים הקשים והקשר עמוק. אני תוהה מה מההתנהגות המתוארת נובע מהמחלה ומה לא, עד כמה אפשר לצפות או לדרוש ממנה לשנות את התנהגותה, האם זה בשליטה - לציין שההרגשה הסובייקטיבית שלה היא של אדם שנותן מעצמו בלי לקבל כלום והמציאות הפוכה לחלוטין. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה ביפולארית - תגובה
שרון לויט09/09/2012היי גלעד,
קשה לענות על שאלתך, מאחר שאדם שאינו מכיר את ידידתך היטב לא יכול להפריד בין התנהגויות שנובעות מהמחלה לבין אלה שלא. כפי שציינת, גם לאנשים שמכירים אותה קשה לעשות זאת. עם זאת, אתה בהחלט יכול להציב גבולות כנגד התובענות שלה, ולקבוע לעצמך עד כמה אתה מוכן להעניק לה. קח בחשבון שהיא ככל הנראה לא תעריך את הנתינה שלך, וזכור שכל דבר שאתה נותן לה הוא מבחירה שלך בלבד. ייתכן שהתנהגותה תשתנה חלקית עקב הגבולות שתציב וייתכן שלא, ואם לא- אתה יכול לבחור אם להמשיך איתה את הקשר בתנאים כאלו או להפסיק את הקשר, אם אתה חש כי הוא תובעני וגוזל אנרגיות רבות מדי. זה עניין של מחיר לעומת תועלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)