ואיפקס- תופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ואיפקס- תופעות לוואי
    יוסי
    16/09/2012

בהמלצת פסיכיאטר, התחלתי לקחת ואיפקס לפני ארבעה ימים (75 מ"ג ליום). מיד שהתחלתי לקחת את התרופה, היה לי קושי להירדם בלילה. בכל הלילות מאז שלקחתי את התרופה כמעט ולא הצלחתי לישון. אני מרגיש שהמתח הכללי שהרגשתי לפני שלקחתי את התרופה רק התגברו. האם אלו תופעות לוואי רגילות? האם כדאי לי לקחת את התרופה בבוקר ולא בערב?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ואיפקס- תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תשובה

דן
    27/09/2012

מכיוון שאני שם לב שלא עונים פה וזה מטריף אני ינסה לענות לך על השאלה-

הייתי מטופל שנה בויפאקס בדיוק כמוך גם אותו מינון

לא היו לי אותן תופעות לוואי אבל היה לוקח לי המון זמן לגמור והייתי עם תחשות מוזרות הרבה זמן, תבדוק את זה עם הרופא\פסיכיאטר הכל הם אמורים לדעת בקשר לתופעות תאמין לי.

דבר שני- לוקח למוח\ולגוף כ3 שבועות להתרגל לתרופה ולכן טבעי שתתקשה לישון שתהיה חרד שתהייה לחוץ, זה נורמאלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיפקס- תופעות לוואי - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    09/10/2012

שלום. קודם כל השפעה של ויאפקס מורגשת תוך מספר שבועות בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 6 -8שבועות .
    יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בתרופה בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה, דיכאון ותסמינים גופניים . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה. מומלץ לקחת תרופה בשעות הבוקר .
    בנוסף, חשוב לציין שהגישה היעילה ביותר בהתמודדות עם דיכאון וחרדה - היא שילוב של טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן גם לשלב CBT עם ביופידבק.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו