מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדהש23/09/2012
שלום
אני בן 39 נשוי באושר עם ילדים אפשר להגיד שלא חסר לי כלום
אני מטיבעי מאוד דאגן וחרד זה התחיל אצלי עוד בילדות לאחר שאבי חלה בליבו
אני סובל מידי פעם מפעימות מוקדמות בלב .לאחר בירור רפואי נאמר לי שזה לא מסוכן ולחיות עם זה
אני חושב בכלל שהפעימות באות ממקור של מתח .
הבעיה היא שבתקופות שמופעות הפעימות אני נכנס למצב של חוסר מצב רוח וחרדה .אומנם אני לא מראה זאת לילדים אך אשתי מרגישה .אני נוסע למיון בזמן שיש לי פעימות מוקדמות הם מרגיעים אותי שזה שום דבר ושולחים אותי הביתה אך אני כאילו לא רוצה להאמין . הרופא נתן לי ואבן או קלונקס שאקח בתקופות שזה קורה זה קצת עוזר ואני עדיין חושב על זה .יש לציין שכאשר ההפרעות חולפות חוזר המצב רוח ואני אדם חדש
שאלתי היא האם כדור ממשפחת הSSRI יכול לעזור .הרופא אמר שאני לא צריך שאני סתם היפוכונדר
מה דעתכם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
שרון לויט23/09/2012שלום לך,
תרופה ממשפחת ה- SSRIs לטיפול בחרדה אפילו עדיפה על תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים, אותן אתה נוטל. ה- SSRIs עוזרות להקל על חרדה בטווח הארוך, בעוד התרופות שאתה נוטל עוזרות בטווח הקצר בלבד, ובנוסף יש להן השפעות ממכרות, והסבילות עולה ככל שהזמן עובר (צריך להעלות את המינון כדי לקבל את אותו האפקט). הטיפול האופטימלי, בהנחה שאלה אכן התקפי חרדה, הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי, שיכול לתת לך כלים להתמודדות ולפתרון בעית החרדה לצמיתות, גם לאחר הפסקת הטיפול התרופתי. כמובן, ניתן לשלב בין שני הטיפולים. המטרה של הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי היא לעזור לך להגיע, תוך זמן קצר, למצב שבו תחיה ללא חרדה וללא תרופות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)