מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דכאוןמודאגת11/10/2012
כבר תקופה ארוכה שאני סובלת מהתקפי לחץ וחרדה אשר טופלו בעיקר באופן טבעי.
לפני שבועיים נתקפתי התקף חמור עם עליית לחץ דם וכמעט התעלפות ומייד אחריו הרגשתי פחד מאוד גדול לצאת בחוץ, רצון להסתגר בבית (לדעתי ואני איני רופא זה דכאון) כעט אני מטופלת בלוריוון אני לוקחת כדור בלילה לפני השינה. יש שיפור משמעותי מלפני שבועיים אך אני עדיין מרגישה בחלק מהיום עצבות ולחץ לא מוסבר. אם אני חשה שהמצב משתפר האם ניתן לוותר על טיפול תרופתי והדכאון יעבור??? האם יש מכרים כאלו שזה עבר לבד??? אשמח לתגובה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון - תגובה
שרון לויט11/10/2012שלום לך,
בהתקפי חרדה ניתן בהחלט לטפל גם ללא תרופות, אף על פי שהתרופות מהוות טיפול משלים ותומך לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי- התנהגותי. הטיפול הקוגניטיבי- התנהגותי יעיל מאוד, ועשוי לפתור את הבעיה תוך זמן קצר יחסית. טבעי שתרגישי דכדוך, מאחר שככל הנראה את סובלת מהפרעת חרדה, המובילה להסתגרות בבית. לא בטוח שהמילה "דיכאון" היא האבחנה הנכנה במקרה הזה (אלא אם אבחן אותך איש מקצוע). ייתכנו מקרים של החלמה ספונטנית, אך הייתי מציעה לא לסמוך על כך, מאחר שהאחוזים נמוכים יחסית. חרדה והסתגרות יכולות גם להוביל לחרדה נוספת ולהסתגרות נוספת, כמעין "מעגל" שלילי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)