יעוץ לטיפול בחרדה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ לטיפול בחרדה בבקשה
    מני
    14/10/2012

אני גבר כבן 45 לפני מס' שנים חוותי ככל הנראה התקפי חרדה, עד אשר הבנתי שחוותי ונתקפתי בהתקפי חרדה לקח לי זמן וניסיתי למצוא משהו פיזי שאינו תקין אצלי. לאחר מס' בדיקות שבהן לא נמצא כלום החלטתי לגשת למכון בריאות הנפש ולהתייעץ עם פסיכולוג. ואכן לטענתו אני סובל מהתקפי חרדה .
    ניסתי מס' טיפולים קוגנטבי שלא ממש התחברתי אליהם.
    כשהתופעה חזרה החלטתי ללכת על טיפול טרופתי- גם הטיפול הטרופתי לא סייע ביידי ואף בחלק מהמקרים המיר את התופעה ( היו מס' ניסיונות של תרופות פריזמה ו.... לא זכור לי כעת)
    בהתייעצות עם הפסיכאטר הולט שלא לנטול את הכדורים ואכן היתה לי תקופה של שנה + שקטה לחלוטין.
    לאחרונה שוב נתקפתי בתחושות נוראות שפשוט אנים מאפשרות לי לנהל חיים נורמאלים. אני מרגיש לף נוראי בפנים ובראש זרמים משונים בגוף אי שקט וחוסר יכולת להתרכז וסר סבלנות ועוד ועוד, דבר זה אינו רגעי והוא יכול להמשך מס' ימים ואף שבועות. רוצה לציין שמידי פעם אני חש למס' שניות שהכל מאחורי והינה כייף לי אך מהר מאוד אני שוב שוקע בתחושה נוראית.
    לאחר כל ההקדמה הזו... מה עלי לעשות בכי לשוב לחיים נורמלים מלאי שמחה ועליזות ?
    אשמ ליעוץ אפילו ראשוני בכדי לגרום נת לי ולבני משפחתי. ב ב ק ש ה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ לטיפול בחרדה בבקשה

הוספת תגובה

• יעוץ לטיפול בחרדה בבקשה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    14/10/2012

מני שלום,

כדי להתמודד עם חרדה יש מספר חוקים. אם אתה עובד לפיהם באופן נכון ומדוייק החרדה פוחתת עד שנעלמת לחלוטין. ככל שאתה מגיב יותר לתסמינים שאתה מרגיש כך הם הולכים ומתחזקים והחרדה מתקבעת. אני יודעת שקשה להתעלם מהתחושות הלא נעימות ואף לעיתים מפחידות, עם זאת הדרך לצמצם אותם היא לא להגיב עליהם, לא להיבהל, לא להתרגש מהן. בנוסף, מאוד עוזר לעשות תרגילים של הרפיית שרירים ונשימות. את החוקים של ״עשה ואל תעשה״ להתמודדות נכונה עם חרדה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי. מומלץ לשלב גם ביופידבק.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו