מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אין לי טעם לחיים ואני בדיכאוןאני15/10/2012
שלום,
פרסמתי את ההודעה הזו גם בפורום פסיכולוגיה הכללי לפני שראיתי שיש פורום מיוחד לדיכאון. אני מקווה שאזכה למענה באחד הפורומים.
אני בת 14 וההורים שלי גרושים. כבר הרבה מאוד זמן שאני עצבנית וכועסת על כולם, אנשים מעירים לי שאני נראית עצובה ועייפה. אבחנתי את עצמי באינטרנט בכמה אתרים, קראתי על סממנים ומצאתי שאני בדיכאון. אני מרגישה עצובה בלי סיבה ואין לי כח לחשוב על הזמן שעוד נותר לי לחיות. לפני כמה ימים ידיד שלי שאל אותי אם יש לי טעם לחיים כי דיברנו על הנושא הזה באופן כללי ואמרתי לו שאני לא יודעת מה לענות לו. הוא סיפר לי שכשהוא היה קטן הוא לא הבין למה צריך לחיות בכלל אבל הוא שמע שיר של להקה אחת (שגם אני אוהבת) ומאז הוא פשוט הפסיק לחשוב על זה. מאז שהוא שאל אותי את השאלה הזאת אני הופכת בה הרבה, אבל אם להיות כנה עם עצמי, אני באמת לא מוצאת סיבה לחיות. רק כשאני עם חברים טוב לי - אבל לא כל הזמן, טוב לי רק כשאני עם שני חברים ספציפיים - איתו ועם חברה נוספת שלי. בדרך כלל אנחנו מסתובבים ביחד. אני שומעת המון מוזיקה, רק להקות רוק ומטאל - גם בבית אני שומעת מוזיקה באזניות כי אין לי כח לתקשר בכלל. מאז שההורים שלי התגרשו אני עצבנית ולא תמיד אנשים רוצים להיות בחברתי, אבל זה לא כי יש לי בעיה איתם. כנראה שאני פשוט יוצרת רושם של אנוכית. קראתי גם על סממנים של הפרעה דו קוטבית ואני חוששת שאני לוקה בה, משום שלפעמים אני מדברת מהר מאוד ומשנה נושאים במהירות - אני יכולה להיות מלאת מרץ (לעיתים קצת יותר רחוקות) ואז להיות עצובה כל היום. הייתי אצל פסיכולוג והוא לא עזר, כי - טוב - זה היה מזמן ולא סיפרתי לו על זה בכלל.
מקווה למענה מהיר (כמובן שיש קדימות להודעות הקודמות בפורום).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי טעם לחיים ואני בדיכאון - תגובה
שרון לויט15/10/2012שלום לך,
קודם כל, אל תנסי לאבחן את עצמך לבד, מאחר שרק איש מקצוע יכול לעשות זאת- וכמובן רק לאחר שיחה מעמיקה איתך. לאבחון עצמי מוטעה יכולות להיות השלכות שליליות, כמו לעורר בך דאגות וחששות מיותרים, ואף סטיגמה עצמית. יכול להיות שאת באמת סובלת מדיכאון, אך עדיף להשאיר את האבחון לאיש המקצוע שיפגוש אותך. שינויים מהירים במצב הרוח בהחלט אינם מצביעים על מאניה דיפרסיה. אפיזודה מאנית היא כזו שנמשכת מספר שבועות/ חודשים.
שנית, טוב תעשי אם תפני לעזרה מקצועית- ניתן לשלב טיפול פסיכיאטרי בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שניתן על ידי מטפלים העוסקים ספציפית בסוג טיפול זה. הטיפול נותן כלים מעשיים להתמודדות עם מצב הרוח הירוד והמחשבות השליליות. ניתן גם לנסות שיטות לשיפור מצב הרוח, בנוסף לטיפול, שבוודאי יועילו: פעילות גופנית, עיסוק בפעילויות אהובות, שמירה על תזונה נכונה ושינה טובה, וכן הסתייעות במערכות תמיכה- אנשים אהובים, נותני סיוע באינטרנט או בטלפון (כמו ער"ן וסה"ר).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)