חרדת נטישה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה
    ניב שופן
    18/10/2012

לד''ר שלום,
    מגיל קטן יש לי חרדת נטישה.לגן לא רציתי ללכת,בבית ספר יסודי הייתי בוכה עד כיתה ד'.
    זה התחיל מזה שאמא שלי כמעט ולא הייתה בבית שהייתי קטן.זה מתבטא בכך בכל פעם שאני יושן מחוץ לבית או לא בבית אני בדיכאון.כרגע אני בקורס במערך הטכני בחיפה ושם אני יושן.אני כל הזמן נמצא בדיכאון,לא מדבר,לא אוכל,אני מתבודד כל הזמן.
    בנוסף זה מלווה בכאבי ראש,בטן,סחרחורות וקוצר נשימה.
    המפקד שלי שם לא מקשיב לא ולא פותר לי את הבעייה.(ביקשתי ממנו יציאות קבועות פעמיים בשבוע).

חברים שלי מנסים לעודד אבל זה לא עוזר,אני בוכה כמה פעמים ביום ויש לי דקירות בחזה.בקיצור,זה משפיע עליי מאוד.הייתי מטופל כמה שנים אצל פסיכולוגים,אבל זה לא עזר ואני גורר את זה עד היום.יש לכם איזשהם עצות איך אני יכול להתמודד עם החרדה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה - תגובה

שרון לויט
    18/10/2012

היי ניב,
    כדי להתמודד עם החרדה הזו, דרוש טיפול מסוג מסוים- טיפול קוגניטיבי התנהגותי, שייתן לך כלים מעשיים להתמודדות. העובדה שהבעיה קיימת מגיל קטן אינה מפריעה לפתרון הבעיה, תוך זמן קצר יחסית אם תטופל בגישה הזו. אם זה מתאפשר לך, הייתי מציעה לחפש מטפל שעוסק בגישה הזו מחוץ לצבא. בנוסף, אפשר לפנות לקב"ן לייעוץ, ואם יש צורך גם לפסיכיאטר הצבאי, כדי להשיג הקלה באמצעות טיפול תרופתי.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו