מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון + התאבדותמודאגת בת 1720/10/2012
היי .
חבר שלי בן 17 רצה להתאבד שלשום כי פגעתי בו באמצעות בגידה ( אני כמובן מתחרטת על זה ), אבל מנעתי ממנו בסופו של דבר,נורא , הוא גם חרט את השם שלי על החזה שלו. כעסתי עליו בהתחלה.הוא פגוע ברמות שאי אפשר לתאר ,אמרתי לו אם הוא יעשה לעצמו משהו אני יהרוג את עצמי , והתכוונתי לזה ברצינות ,( כמו בפעם הקודמת שכמעט הרגתי את עצמי עם אלכוהול והגעתי לבית חולים אחרי זה) . ואני נורא אוהבת אותו ורוצה לעזור לו . אבל הוא לא גר בעיר שלי, ואני מפחדת שהוא יעשה לעצמו משהו כשהוא לא ליידי, ואני רוצה שהוא יגור אצלי עד שהתקופה הקשה תסתיים לו, הוא הולך לפסיכלוגית אבל אני עדיין רוצה לעזור לו בעצמי למרות שהוא הולך לפסיכולוגית , אבל הבעיה אלא ההורים שלי הם לא מסכימים לי שבחור יהיה בבית כמה ימים במיוחד אבא שלי הוא "יהרוג" אותי ויכעס עליי , אני כבר לא יודעת אני מיואשת .
תודה על התשובה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון + התאבדות - תגובה
שרון לויט20/10/2012שלום לך,
ראשית, עלייך לזכור שאינך אחראית להתנהגותו של חברך, ובוודאי שאינך אחראית על הישארותו בחיים. כל התנהגות שהוא בוחר לבצע היא באחריותו בלבד, וכן כל התנהגות שאת בוחרת היא באחריותך. לכן, אין ממשות באיום בהתאבדות מצד מי מכם במקרה שהאחר יעזוב אותו, מאחר שפרידה או בגידה על ידי אחד הצדדים אינה, בשום אופן, הגורם לפגיעה עצמית על ידי הצד האחר.
שנית, לדעתי, שניכם צריכים לפנות לעזרה מקצועית, כל אחד בנפרד. אם יש לך מחשבות אבדניות של ממש, ואם את חשה שאת מוצפת ברגשות וקשה לך לנהל או לווסת אותם, כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי ו/או פסיכיאטרי, מאחר שתופעות אלה יכולות לחרוג מה"נורמה" של גיל ההתבגרות וייתכן שאת עשויה להסב לעצמך נזק אמיתי.
בנוסף, זכרי שאת אינך יכולה לטפל בחברך, ורק העזרה המקצועית שיקבל (אולי הטיפול הפסיכולוגי אינו מספיק) יכולה לשפר את מצבו. הוא והוריו אחראים לעזרה שיקבל ולשיפור במצבו, ומלבד תמיכה רגשית ואוזן קשבת, אינך יכולה לעזור לו. ודאי שמגורים אצלך לא ישפרו את מצבו, אלא עלולים אפילו לגרום נזק לשניכם. אולי כדאי לפנות להוריו, לעדכון אותם במצבו ולבקש שיהיו יותר מעורבים בעזרה לו. שוב, זכרי שאם הוא יפגע בעצמו, אין זה באחריותך ואין זה באשמתך. האחראים הבלעדיים הם הוא והוריו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)