האם אני בדיכאון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני בדיכאון?
    אנונימית
    20/10/2012

אני בת 14. לפני שנה החלו מחשבות שליליות להתוות בראשי. לא קרה דבר מיוחד, לא טראומה או אירוע נורא. פשוט התחלתי לתהות מה משמעות החיים? האם שיניתי משהו בעולם עקב קיומי? מה ישתנה אם לא אהיה?
    בחודשים האחרונים התחלתי לקבל התקפי פאניקה בעקבות ג'וקים (לפני שנתיים התחלתי לפחד מהם אבל זה התגבר). אני לא מצליחה לנשום, יש לי בחילה, אני מדמיינת גוקים בודדים הולכים על הקירות אשר נעלמים לאחר שיפשוף עיניים, ולפעמים אני לא מרגישה את הכפיים- דבר שגורם להתמוטטותי על הקרקע. הסימפטומים הצטברו בהדרגה, ובהתקף האחרון והנורא ביותר ההורים שלי סופסוף השתכנעו שמדובר הפובייה והפסיקו לצחוק עליי. מאז הפחד כמעט ונעלם כאילו לא היה.
    בנוסף בחודשים האחרונים המחשבות האובדניות מציפות אותי והמחשבה שאין אדם שבאמת מבין אותי בעולם מכלה אותי. אני יושבת מול המחשב ופתאום מתחילה לבכות חצי שעה- שעה ללא כל סיבה. אני עצובה כל הזמן, בעבר היו לי עקרונות שנראים חסרי משמעות עבורי (ציונים, תלמידאות), אני עייפה כל הזמן, אני מרגישה אשמה על כל דבר, אני מרגישה שאין תקווה ויש לי מחשבות אובדניות רבות.
    אני יודעת שכדאי שאלך ליעוץ אבל אני לא יכולה לשתף את ההורים שלי. הם יצחקו עליי ויקראו לי חולת נפש כמו שיהיה עם הג'וקים. הבעיה היא שהפחד שיש לי דיכאון לא מטופל ושזה רק יחמיר ממש מכלה אותי. מה לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני בדיכאון?

הוספת תגובה

• האם אני בדיכאון? - תגובה

שרון לויט
    20/10/2012

שלום לך,
    בהחלט ייתכן שאת סובלת מדיכאון ומהפרעת חרדה, אך לא ניתן לאבחן בצורה כזו דרך האינטרנט. עלייך לפנות לאיש מקצוע לאבחון וטיפול. את יכולה לפנות ליועצת בית הספר שלך גם ללא ידיעת הורייך, על מנת לקבל תמיכה וייעוץ, ובמקרה הצורך, הפניה לטיפול. ייתכן שאם היועצת תסביר להוריך את הצורך שלך בטיפול, הם לא יגיבו בצורה בוטה ומכוערת שכזו. לגבי פנייה ישירה להוריך, חשבי מה עדיף: שילעגו לך במשך תקופת מה, ולאחר מכן תקבלי את הטיפול המגיע לך, או שלא יידעו ומצבך ימשיך להידרדר. בנוסף, אני מאוד ממליצה להיעזר בקו הסיוע של ער"ן (1201) ובצ'אט של סה"ר.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו