אבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון
    חסוי
    22/10/2012

אני בת15 ומכיתה ז בערך אני מרגישה דיכאון זה התחיל סתם ככה בלי סיבה הגיונית הייתי בוכה כל הזמן הפסקתי להתעניין בספורט שאז היה חשטב לי מאוד התאבון פחת והייתי צריכה לישון יותר ועדיין הייתי עייפה אבל בשלב מסוים זה פשוט עבר כאילו לא היה זכר.. בכיתה ח זה חזר לתקופה מסוימת ועבר וגם בט אבל עכשיו שאני בכיתה י זה קצת שונה... יש לי סיבות שומדבר שאני עושה לא הולך לי טוב תמיד אני מרגישה שאני עושה הכול לא טוב ואני תמיד רק מפריעה הצב החברתי שלי לא כל כך טוב ובקיצור החיים בזבל..ביום הראשון להרגשה הזאת כמעט לא התפוצצתי בבכי בשיעור אבל החזקתי את עצמי אבל פתאום התחילו הכאבים הראש שלי שרף היו לי דקירות בידים הם קפאו ולא יכולתי להזיז אותם נפתח לי בור בעצמות והתקפלה לי הבטן ואז אחרי שעתיים ארוכות מאוד זה נגמר, נגמרו הכאבים אבל תחושת הריקנות רק גברה בעבר היו לי תחושות אובדניות אבל אני מבינה כבר עם ההתבגרות שלי שזה לא פיתרון...הייתי חותכת ורידים אבל גם זה לא פיתרון...אני לא רוצה ללכת לפסיכולוגים או טיפולים בבקשה תגידו לי אם ישלי או אין לי דיכאון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• אבחון - תגובה

שרון לויט
    23/10/2012

שלום לך,
    לא ניתן לאבחן בצורה כזאת דרך האינטרנט. הדרך היחידה לעשות זאת היא על ידי פגישה פנים אל פנים עם איש מקצוע. את יכולה להתחיל ביועצת ביה"ס, שתספק לך תמיכה ואוזן קשבת ולאחר מכן תפנה אותך למי שצריך. לצורך העניין, האבחנה הספציפית אינה חשובה כל כך, מה שחשוב הוא שאת סובלת מאוד ואין ספק שאת זקוקה לעזרה. ייתכן שטיפולים קודמים לא עזרו לך משום שהגישה הטיפולית לא התאימה לך. אני ממליצה מאוד לקרוא על טיפול קוגניטיבי התנהגותי, ובאופן כללי לקבל מידע על גישות טיפוליות שונות. לא כל פסיכולוג/ מטפל הוא אותו דבר, וצריך לפנות למישהו שעובד בגישה שמדברת אלייך (וכמובן, שיהיה לך חיבור ברמה האישית איתו). בנוסף, את יכולה לגשת לרופא המשפחה שלך, וניתן כמובן להיעזר גם בער"ן ובסה"ר.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

חסוי
    23/10/2012

תקשיבי, אני לא רוצה ללכת ליועצת בבצפר כי אני לא רוצה לגלות להורים ולא רוצה שאפחד ידע עלזה..האם יש דרך שאני יכולה לשנות משהו לא לפתור לגמרי לפחות להקל קצת על הכאב אני מתשגעת..! אני לא רוצה טיפול ואני לא מתכוונת ללכת לספר לאפחד בעולם הזה על הבעיות שלי בבקשה תתני לי דרכים להקל על הכאב הזה כי הוא בלתי נסבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת... - תגובה

שרון לויט
    24/10/2012

שלום לך,
    אני יכולה לתת לך עצות כמו עיסוק בפעילות גופנית, להקיף את עצמך בפעילויות אהובות, אנשים אהובים, לישון טוב בלילה, תזונה נכונה וכו'. טכניקות כאלה עשויות להקל באופן חלקי את הסבל. עם זאת, עם כל הרצון הטוב, נשמע שאת סובלת מאוד ושהבעיה שלך לא פשוטה. אין מנוס מלפנות לעזרה; אם לא תפני הבעיה תישאר כפי שהיתה או תחמיר. יש גם סיכוי מסוים שהמצב ישתפר עם הזמן באופן ספונטני, מאחר שאצל אנשים מסוימים הבעיות חריפות יותר בגיל ההתבגרות, מעצם טבעו הבעייתי.
    באופן כללי, חשבי מה חשוב יותר: שאף אחד לא יידע על הבעיה, או שהסבל שלך יפחת באופן משמעותי. בנוסף לכל, חשוב לפנות לרופא על מנת לבצע בדיקות כלליות ואולי לגלות סיבות רפואיות לבעיה שלך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה..

חסוי
    24/10/2012

אז קודם כל רציתי להודות לך על זה שאת עונה במהירות על כל הודעה שלי..אני יודעת ששאלתי כבר הרבה שאלות אבל נשארה ל עוד שאלה אחת קטנה אם תוכלי לענות לי עליה אני אשמח..
    אז את הצעת לעסוק בספורט הבעיה היא שכשאני עושה ספורט אני מרגישה שאני צריכה להקיא וזה מאוד מקשה על הפעיולת לגבי מזון בריא אני צריכה להכריח את עצמי כל ביס קטן לקחת ואחריו באה תחושת קיא ואני צריכה להכריח את עצמי לא ללכת להקיא והתחושה נשארת למשך כל היום לגבי שעות שינה אני הולכת לישון מוקדם אבל הבכי בלילות מפריע לי ולוקח לי שעות להירגע ולהירדם ככה שגם זה לא כל כך אפשרי לגבי אנשין קרובים אין לי כמעט חברות וגם אלו שיש הם צבועות אין לי אפחד והמשפחה לא עוזרת כי אני לא מתכוונת לספר...
    יש דרכים נוספות להקל על הכאב או שפשוט צריך לסבול ככה עד שזה מפסיק?
    תודה רבה על המסירות את עושה עבודת קודש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה.. - תגובה

שרון לויט
    24/10/2012

אני מציעה לבדוק את התופעות הללו אצל רופא משפחה (שאולי יפנה אותך גם לגסטרואנטרולוג). התופעות האלה לא צריכות להתרחש, ייתכן שיש להן סיבה רפואית וחבל לא לטפל בה. בינתיים, אפשר לנסות לעשות פעילות גופנית מתונה יותר, כמו יוגה, פילאטיס, עיצוב וכו'. לגבי כל סימפטום, חבל לסבול סתם ולא לטפל. יש פתרון לכל דבר, ובייחוד בגילאים צעירים.
    שמחתי לעזור, אשמח לענות על שאלות נוספות ושיהיה בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו