מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זה יכול להיות חרדהעומרי25/10/2012
שלום,
אני בן 35, ואני חושב שאני סובל מחרדה, אולם אני לא בטוח בכך בכלל.
הסיפור שלי הוא כזה:
לפניי 5 שנים התחילו לי קשיי נשימה, עשיתי בדיקות רפואיות והכל היה תקין, התופעה נמשכה כמה חודשים ובסוף חלפה. אולם מאז אני סולד מבדיקות רפואיות, וכל מה שקשור בזה גורם לי לתחושות לא נעימות, ולכן אני נמנע, מלעשות בדיקות (פרט לבדיקות דם שאני עושה פעם בשנה).
לפני חודשיים התחילו לי שוב קשיי נשימה, עם תחושות מוזרות בחזה. לא כאב, משהו כמו רעידות או קפיצות פנימיות כאלו איפה שהלב, עם דופק חזק שאני מרגיש בכל הגוף (חשוב לציין לא דופק מהיר). עשיתי שוב בדיקות רפואיות (א.ק.ג ארגומטריה, צילום חזה תפקודי ריאות, ובדיקה רפואית כללית) שיצאו תקינות, אני מפחד לעשות עוד בדיקות.
קשיי הנשימה מתבטאים בכך שאני מרגיש שמשהו תקוע לי בגרון או בחזה (במרכז) וכאילו מפריע לי לנשום. כמו כן לעתים אני מרגיש תחושה שכאילו נתקעת לי הנשימה העמוקה ואני צריך לקחת עוד אחת אחריה. זה מציק לי כל היום, אני בטוח שיש לי בעיה בלב ואני חושב על זה תמיד.
אני מנסה טכניקות כמו מדיטציה וגם פעילות גופנית (זה תמיד היה). קשיי הנשימה תמיד קיימים, גם בפעילות גופנית וגם במנוחה. יש ימים שאני מרגיש אותם יותר ויש ימים שאני לא מרגיש אותם בכלל.
האם מה שאני מתאר מוכר לכן כחרדה או סימפטומים של חרדה?
למה אני חרד? אני מחזיק במשרה טובה, יש לי חיים טובים, ולא ברור לי בכלל את הסיבה שזה יקרה לי. לא הייתה לי טראומת ילדות או משהו כזה. סה"כ בחור רגיל עם
חיים רגילים ומהנים.
מה עושים?
איך מטפלים בזה?
איך יוצאים מזה?
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה יכול להיות חרדה - תגובה
שרון לויט25/10/2012היי עומרי,
יכול להיות שהסימפטום שאתה מתאר נובע מחרדה או מנשימה לא נכונה. לגבי השאלה ממה יכולה לנבוע החרדה, התשובה נמצאת בשאלה עצמה: אתה טוען שהמחשבה על בעיית לב או בעיה פיזית כלשהי שעדיין לא נתגלתה ממשיכה להטריד אותך, וככזו היא גורמת לחרדה (יש לשים לב שחרדה ופחד הם מושגים זהים). הפרעות חרדה רבות נגרמות מפרשנות לא נכונה או מוגזמת של סימפטומים פיזיים, מה שמעלה את רמת החרדה וגורם לעלייה בתופעות הפיזיות הלא רצויות (או להופעה של תחושות גופניות נוספות). הן, בתורן, מזינות עוד את החרדה וכך נוצר מעין "מעגל שלילי". כדאי לנסות להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שכן אם הסימפטום אכן נובע מחרדה הוא יפחת ויחלוף עם הזמן, ככל שהטיפול יתקדם. בכל מקרה, כדאי לפנות לטיפול כזה, מאחר שגם אם מדובר בבעיה פיזית אמיתית, המחשבה עליה מטרידה אותך, ככל הנראה בצורה מוגזמת (חושב על בעיית לב שכנראה לא קיימת).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה
עומרי25/10/2012הבעיה היא שאני תמיד חושב שהבדיקות שעשו לי לא מספיקות, ואולי לא עלו על
משהו...
בכל מקרה מה שגם רציתי לדעת הוא, האם הסימפטומים שאני מתאר כגון קוצר נשימה
שנמשך הרבה זמן וקפיצות בחזה יכולים להיות סימפטומים של חרדה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה - תגובה
שרון לויט25/10/2012היי עומרי,
הסימפטומים האלה יכולים להיות סימפטומים של חרדה, אך רק רופא שבדק אותך יכול לאשר זאת.
בדרך כלל, המחשבה שתיארת נפוצה אצל אנשים הסובלים מחרדות לגבי מצבם הבריאותי. אפשר לעבוד על המחשבה הזו ולתקן אותה באמצעות שימוש בטכניקות קוגניטיביות והתנהגותיות, כך שהיא לא תפריע יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
עומרי25/10/2012למה בכלל זה מופיע, כלומר החרדות.
הרי לא היה שום דבר לא תקין בחיים שלי לפני שזה הופיע, ולא היה שום דבר
שהפריע לי.
זו בעיה כימית במוח? איזה משהו שהגוף לא מייצר? מערכת עצבים בעייתית?
או משהו אחר?
סליחה על החפירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה - תגובה
שרון לויט25/10/2012מאחר שפסיכולוגיה היא לא מדע מדויק, אי אפשר לדעת בדיוק מדוע זה קורה אצל כל אחד. באופן כללי, קיימת רגישות לחרדה אצל חלק מהאנשים, שהיא בחלקה גנטית ובחלקה תוצאה של למידה במהלך החיים, מן הסביבה הקרובה ואירועי חיים. מתוך הלמידה הזו מתפתחות אמונות כגון: "אני חייב להיות בשליטה כל הזמן", "אסור שמשהו ישתבש" וכדומה, המגבירות את הסיכון לפתח הפרעת חרדה. כאשר משהו בלתי צפוי קורה, או אירוע שאין לנו שליטה עליו (כגון סימפטומים פיזיים), האדם החושש לאבד שליטה במצב מגיב בחרדה גבוהה יחסית, שיכולה להזין את עצמה כפי שהסברתי בתגובה הקודמת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)