נדודי שינה קשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נדודי שינה קשים
    בתיה
    09/11/2012

היי , אני בחורה בת 24 לפני כ4 חודשים נפרדתי מבן זוג שהיינו יחד 5 שנים. נאלצתי לחזור לבית ההורים בעקבות הפרידה התחלתי להרגיש דכדוך רציתי לישון על היום והזכרונות מהעבר לא הפסיקו להיף. בהמשך הוריי עברו דירה למקום אחר ואני איתם, ומצבי רק התדרדר אני לא ישנה בלילות לורחת בין רבע לחצי לוריוון כל לילה ולא זוכרת מזה לישון שינה איכותית בלי כדור כבר חודשיים. אני מטופלת אצל פסיכולוג קוגנטיבי שהמליץ על רמוטיב(בשל היותי חרדתית עוד מקודם),שאלתי היא איך אוכל לעצור את מעגל ה"קסמים " ולשוב לישון כמו פעם? אני ממש רוצה לשוב לחיי שלא אצטרך לחשוב כל הזמן איך אשן הלילה ובלילות שאני לא ישנה כמכט להרגיש שאני פשוט משתגעת. אני בחורה שעושה תואר ועובדת וקשה לי לעמוד בקצב בשל המצב שנקלעתי אליו. מצטערת על החפירה. אני פשוט ממש זקוקה לעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה קשים

הוספת תגובה

• נדודי שינה קשים - תגובה

שרון לויט
    09/11/2012

היי בתיה,
    מאחר שאת נמצאת בטיפול CBT, ניתן לעבוד על בעיית השינה בטיפול עצמו. קיים פרוטוקול טיפולי ייחודי לטיפול בהפרעות שינה ב- CBT, ואני ממליצה לשאול את המטפל שלך על כך. באופן כללי, אני יכולה לומר שהטיפול כולל:
    - מעקב אחרי שנת הלילה באמצעות "יומן שינה"
    - יצירת "היגיינת שינה"- הליכה לישון וקימה באותה שעה כל יום, שימוש במיטה רק לשינה (לא לראות טלוויזיה וכו'), יציאה מהמיטה במידה שאת לא נרדמת וחזרה רק כשאת עייפה, לא לישון במהלך היום וכו'.
    - גמילה הדרגתית מהלוריוון (בעזרת רופא) והתמודדות עם מספר לילות קשים שיהיו לך לאחר מכן, עד שהגוף יחזור לאיזון הטבעי שלו.
    - טיפים נוספים כגון: חשיפה לאור בשעות הבוקר, פעילות גופנית במהלך היום (עד 3 שעות לפני השינה) וכו'.
    - עבודה על שינוי מחשבות שליליות לגבי השינה- "לא אוכל לתפקד אם לא אישן 8 שעות" וכדומה.
    בכל אופן, חשוב לזכור שרובן הגדול של הפרעות השינה הן זמניות, וחולפות לאחר שהתקופה הקשה (שבעקבותיה הופיעו) חולפת. במידה שהפרעת שינה היא חמורה ונמשכת זמן רב, ניתן לפנות למעבדת שינה- הן בדרך כלל נמצאות בבתי חולים.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו