חוסר משמעות/דיכאון-אבל מתפקד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר משמעות/דיכאון-אבל מתפקד
    דיכאון47
    03/03/2008

אז הנה תמצית הסיפור שלי:
    אני בן 47 גיי משכיל נראה סביר חברותי וכד' אבל ממש לא מרוצה מכלום והאמת אני די בדיכאון.יום רודף יום עבודה בית עבודה בית וכד' בעבודה אני מתפקד נהדר ויש לי קשרי עבודה נהדרים עם כולם אבל לאן כל זה מוביל? לעוד 15 שנים כאלה? האם על זה מדובר?
    או קי אז אין לי אובר אבל גם לחסוך אנני מצליח כי הבוס המניאק והקמצן לא מוכן (ובצעקות) אומר לי שלא יעלה את משכורתי למרות שעמיתים בדרגתי מרוויחים לפחות 10000 ש"ח יותר וזה כמובן משמעותי. אין לי מצב רוח ללכת לחדר כושר למרות שכמובן אני משלם כל חודש ,אני אוהב אנשים אבל מוצא שלהרבה אין לי סבלנות אני רוצה לסוע לחו"ל כי זה מעניין אותי אבל משום מה גם לאחר שעשיתי את כל הבירורים ומצאתי את מה שאני רוצה וכו' לא ממש בא לי ועובדה שטרם נרשמתי וטרם הזמנתי יש לי מספר מועט של חברים טובים אבל כמובן שהקשר אינו יום יומי כי הרי כולם עסוקים. לפעמים אני יוצא לבלות (בערך פעם בחודש).נורא נהנה יש לי סקס לפעמים שגם מהנה כזה כאילו אבל..................מה המשמעות של כל זה? זה הכל? הסבל הבדידות המאבקים היום יומיים בהכל
    ממש נמאס לי לפעמים אני קם בבוקר ואומר לעצמי שדי . הבנתי את הפרינציפ והוא ממש לא משהו וממש בא לי לגמור את הכל. אז נכון המצב בעצם לא רע ככ זה נכון הרי על מה יש לי להתלונן כשמסביב שומעים כאלה סיפורים קשים ונוראיים? ובכל זאת........זה ממש ממש לא זה במכל בחינה לא כסף,לא חיי חברה עשירים,לא הרבה סקס,לא הרבה כיף אלא מאבקים מחשבות טרדות וחוסר סיפוק ובגדול
    הרי אם אגיד את כל זה לפסיכיאטר ישר יאשפזו אותי בחשש שאתבד מחר (דווקא רעיון לא רע בעצם)
    אז מה עושים????????.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוסר משמעות/דיכאון-אבל מתפקד

ד''ר אירנה נתנאל
    03/03/2008

שלום לך,

אתה מתאר מצב שבו הנך מתפקד, עובד, מבלה, אך לא מצליח להרגיש הנאה ממה שאתה עושה. הייתי מציעה לך לחשוב האם בכל זאת ישנם דברים שגורמים לך סיפוק, שנותנים משמעות לחייך? אולי כדאי להכניס עניין חדש לחיים. האם יש לך תחביבים? אפשר ללמוד להינות גם בשגרת היום יום. אולי כדאי לשוחח עם איש מקצוע (פסיכולוג, תרפיסת) כדי ללמוד כיצר להפיק הנאה או איך לשנות את הסביבה שלך כדי שתהיה יותר מספקת.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובות

דיכאון47
    04/03/2008

תודה לכם על התגובות הקטע הוא בדיוק כמו שכתבתי שפשוט לא בא לי על כלום אפילו לא על נסיעה לחו"ל אפילו לא על חדר הכושר שנורא אהבתי ללכת והתאמנתי בקביעות וכד'
    אני יודע שצריך לעשות אבל פשוט לא בא לי..........זו הבעיה )חלק מהבעיה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    05/03/2008

שלום לך,

אתה מתאר מצתב מאוד אופייני לדיכאון, כאשר היו בעבר דברים רבים שאהבת וכעת אתה מאוד מתקשה להניע את עצמך לעשות אותם. הכלל בהתמודדות עם הדיכאון הוא שקודם עושים ואחר כך מרגישים. אנשים רבים שסובלים מדיכאון נוטים לחשוב שכאשר מצבם ישתפר הם יתחילו לחזור לפעילויות המהנות מהעבר. למעשה, זאת חשיבה מוטעת. כדאי להפעיל את עצמך אפילו במעט והרגשתך תתחיל להשתפר. מובן, שבהתחלה תעשה אותם ללא חשק, אך חשוב שתקפיד בפעילות כל שהי כל יום (כמו לקחת תרופות). הדבר דומה למצב שבו אתה נמצא בחרד חשוך לחלוטין שאפילו נר קטן או גפרור יכול להאיר אותו במעט אור.

מאחלת לך כוחות והצלחה בהתמודדות,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו