מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול פסיכולוגי עזרהnati14819/11/2012
שלום וברכה
אני מאוד מתלבט אחרי שנתיים אצל פסיכולוג בנושא חרדה. ראוי לציין שהפסיכולוג עזר לי בבעיות שקשורות ביום יום אולם אין הצלחה לטווח ארוך.
אני מאוד מתלבט האם להשקיע כסף רב אצל מומחה cbt או שאקבל בסוף אותה תוצאה
וחבל על הכסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי עזרה - תגובה
שרון לויט19/11/2012שלום לך,
לא ציינת באיזו גישה עבד הפסיכולוג שטיפל בך, ומהן הטכניקות הטיפוליות שבהן השתמשתם. להערכתי, אין כל סיבה שטכניקות חדשות לך, שנמצאו מאוד יעילות בטיפול בחרדה, ושעדיין לא ניסית, לא יביאו אותך לתוצאה הטיפולית הרצויה לך. כאשר בונים תכנית טיפולית הממוקדת ספציפית במטרות שאתה רוצה להשיג, סיכויי ההצלחה הם גבוהים יותר. אני מאוד ממליצה לקרוא על ה- CBT, מהם הכלים שהבם משתמשים המטפלים בגישה זו ואיך זה עובד. כך, תדע לקראת מה אתה הולך ואם זה מתאים לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
nati14819/11/2012אני מאוד מודה לך שרון על כל העזרה.
לשאלתך, ברצוני לפרט כמה דרכים שהפסיכולוג עבד .
1.רגיעה ע"י נשימות . שהיום הלחץ ממשיך והנשימות אינם נותנים רגיעה נפשית.
2.דף הפיכת המחשבות למחשבות הגיוניות . גם זה לא עבד לאורך זמן.
העבודה התמקדה יותר במקרים שהתרחשו באותו זמן. היום לאחר כמה שנים הכל חוזר לקדמותו הלחץ והחרדה. נכון עם יותר פיקחות וידע .
למעשה היום ההתלבטות מתמקדת :
האם ללכת למכון CBT במכון פסגות שהעבודה מתבצעת ע"י סטז'רים . ואולי יגיע לתוצאות טובות יותר ואלי הכל ימשיך אותו דבר .
וכן המחיר מהווה פקטור נורא חשוב וזאת משום שהטיפול יקר בשבילי, בו בזמן שאין לי מושג איך התוצאות יהיו.
מאוד אשמח לשמוע את דעתך מתוך ניסיון רב.
nati* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
שרון לויט19/11/2012היי נתי,
בטיפול CBT נעשה שימוש במגוון של טכניקות קוגניטיביות והתנהגותיות. בטיפול בחרדה, קיים דגש רב על טכניקות התנהגותיות כגון חשיפה הדרגתית, שככל הנראה לא עברת. בנוסף, נעשית עבודה רבה על קבלת החרדה והפחתת "הפחד מהפחד". מכאן שיש לך בהחלט עוד מה ללמוד ומה להפיק מטיפול CBT כהלכתו. אפשר לבחור בכל מרכז טיפולי שנראה לך, כל עוד נוצר קשר טוב עם המטפל (מאוד משמעותי להצלחת הטיפול), ויש לך אמון בו ובשיטות עבודתו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)