טיפול פסיכולוגי עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול פסיכולוגי עזרה
    nati148
    19/11/2012

שלום וברכה
    אני מאוד מתלבט אחרי שנתיים אצל פסיכולוג בנושא חרדה. ראוי לציין שהפסיכולוג עזר לי בבעיות שקשורות ביום יום אולם אין הצלחה לטווח ארוך.
    אני מאוד מתלבט האם להשקיע כסף רב אצל מומחה cbt או שאקבל בסוף אותה תוצאה
    וחבל על הכסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול פסיכולוגי עזרה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי עזרה - תגובה

שרון לויט
    19/11/2012

שלום לך,
    לא ציינת באיזו גישה עבד הפסיכולוג שטיפל בך, ומהן הטכניקות הטיפוליות שבהן השתמשתם. להערכתי, אין כל סיבה שטכניקות חדשות לך, שנמצאו מאוד יעילות בטיפול בחרדה, ושעדיין לא ניסית, לא יביאו אותך לתוצאה הטיפולית הרצויה לך. כאשר בונים תכנית טיפולית הממוקדת ספציפית במטרות שאתה רוצה להשיג, סיכויי ההצלחה הם גבוהים יותר. אני מאוד ממליצה לקרוא על ה- CBT, מהם הכלים שהבם משתמשים המטפלים בגישה זו ואיך זה עובד. כך, תדע לקראת מה אתה הולך ואם זה מתאים לך.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

nati148
    19/11/2012

אני מאוד מודה לך שרון על כל העזרה.
    לשאלתך, ברצוני לפרט כמה דרכים שהפסיכולוג עבד .
    1.רגיעה ע"י נשימות . שהיום הלחץ ממשיך והנשימות אינם נותנים רגיעה נפשית.
    2.דף הפיכת המחשבות למחשבות הגיוניות . גם זה לא עבד לאורך זמן.
    העבודה התמקדה יותר במקרים שהתרחשו באותו זמן. היום לאחר כמה שנים הכל חוזר לקדמותו הלחץ והחרדה. נכון עם יותר פיקחות וידע .
    למעשה היום ההתלבטות מתמקדת :
    האם ללכת למכון CBT במכון פסגות שהעבודה מתבצעת ע"י סטז'רים . ואולי יגיע לתוצאות טובות יותר ואלי הכל ימשיך אותו דבר .
    וכן המחיר מהווה פקטור נורא חשוב וזאת משום שהטיפול יקר בשבילי, בו בזמן שאין לי מושג איך התוצאות יהיו.
    מאוד אשמח לשמוע את דעתך מתוך ניסיון רב.
    nati

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

שרון לויט
    19/11/2012

היי נתי,
    בטיפול CBT נעשה שימוש במגוון של טכניקות קוגניטיביות והתנהגותיות. בטיפול בחרדה, קיים דגש רב על טכניקות התנהגותיות כגון חשיפה הדרגתית, שככל הנראה לא עברת. בנוסף, נעשית עבודה רבה על קבלת החרדה והפחתת "הפחד מהפחד". מכאן שיש לך בהחלט עוד מה ללמוד ומה להפיק מטיפול CBT כהלכתו. אפשר לבחור בכל מרכז טיפולי שנראה לך, כל עוד נוצר קשר טוב עם המטפל (מאוד משמעותי להצלחת הטיפול), ויש לך אמון בו ובשיטות עבודתו.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו