מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףףאמילי29/11/2012
שלום , אני סובלת מדיכאון עברתי נסניונות התאבדות כמה פעמים הופנתי לפסיכיאיטר ואני משתמשת בכדורי ציפרלס.. לרוב אני שוחכת , ופתאום יש לי התקפיים נורא חזקים של בכי של דיכאון שלא נפסק בכי שלא מפסיק, אני לא שולטת בעצמי מנסה לברוח מהעולם. אני לא יודעת איך לטפל בעצמי .. הפסיכאטר שיש לי לא כלכך עוזר לי . מה העצה הכי טובה שאני יכולה לקבל .. אשמח לתשובה מהירה כדי שמחר על הבוקר הסדר את זה.
תודה רבה אמילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףף - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל30/11/2012אמילי שלום,
ראשית, תקפידי ליטול את הצרופה באופן עקבי. הדרך הטובה ביותר היא לשלב טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. במהלך הטיפול תלמדי כלים להתמודדות בהווה וגם כיצד למנוע הידרדרות של המצב בעתיד. קחי בחשבון שמסיכותרפיה נינה תהליך ואין בה פתרונות קסם וקיצורי דרך. זוהי עבודה עצמית תוך למידה וכדי ללמוד נדרש זמן ועבודה שיטתית.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
אמילי01/12/2012קודם כל תודה רבה לך !!
ומה זה הטיפול הזה
תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל01/12/2012היי אמילי,
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי CBT הינו קצר, ממוקד והוכיח את עצמו כי הכי יעיל לטיפול בדכאון, חרדה והםרעות אחרות. הוא מטרכב משני מסלולים: הטיפול הקוגניטיבי מתמקד בדפוסי חשיבה שמםריעים להתקדמות ומחזקים את התסמימים של הדיכאון. בתחילת התהליך לומדים לזהות את המחשבות המפריעות ודפוסי חשיבה לא סתגלניים. בהמשך לומדים לסגל לעצמינו דפוסי חשיבה יותר מאוזנים ויותר מקדמים.
החלק ההתנהגותי מעודד את הסובל להקטין התנהגויות שמחזקות דיכאון ולרכוש הרגלים חדשים שמאפשרים שליטה בתסמינים של דיכאון.
כלים ומיומנויות הנלמדות במהלך הטיפול מאפשרות שליטה בדיכאון בהווה ולמנוע התדרדרות המצב בעתיד.
בנוסף, כדאי שהרופא המטפל שלך יבדוק את הטיפול התרופתי.
הברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)