סובלת מחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובלת מחרדה
    לירון
    30/11/2012

הי יש לי חרדה בעיקר בבוקר שמלווה בהסתובבות בבטן בדפיקות לב ותחושת מועקה כללית. אני עוברת תקופה לא פשוטה עם החבר מה שמגביר את החרדה שיש לי באופן כללי....מה הטיפול המומלץ ? אני נמצאת בטיפול פרטני ובעבר לקחתי ציפלקס וסיימתי כי הוא השמין וגם ויפקס לקחתי לפני כמה שנים...האם אסיוול מדי פעם זה בסדר? צריכה עזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סובלת מחרדה

הוספת תגובה

• חרדה

לירון
    30/11/2012

חשוב לי לציין גם שאני הרבה שנים מעשנת חשיש ... עם הפסקות מדי פעם כי אני יודעת בכללי שזה לא עושה לי טוב... הפסקתי שוב לעשן ויכול להיות שכרגע התחושות הגופניות זה מזה שהפסקתי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מחרדה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    30/11/2012

לירון שלום,

קודם כול יש צורך למצוא את התרופה המתאימה לך. אסיוול הינה תרומת הרגעה שיכולה לעזור באופן נקודתי אך יכולה ליצור התמכרות בשימוש ממושך. בדרך הטובה ביותר להתמודד עם חרדות היא לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. מומלץ להוסיף גם טיפול בביופידבק. במהלך הטיפול תוכלי ללמוד כיצד להגיב נכון בזמן התקפי החרדה באומן שמצמצם את הופעת ההתקפים וגם תרכשי כלים אחרים של שליטה בהתקפי חרדה. הרפיות של נשימות ושרירים ומדיטציות מאוד עוזרות.
    הטיפול התרופתי וביופידבק יכולים לעזור גם להתמודדות עם תופעות הגמילה מחשיש.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו