מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול פסיולוגי לאורך זמן - אפקטיביועלמה02/12/2012
שלום רב,
בן זוגי הולך לפסיכולוג קליני כבר 10 שנים (סובל מחרדות) ושאלתי היא האם אפקט הטיפול לא יורד אחרי 10 שנים אצל אותו מטפל? כמה זמן (אם בכלל) ניתן לומר שטיפול פסיכולוגי יהיה יעיל (נניח במקרים חריפים ואני מבינה שכל מקרה לגופו). אני לא רואה אצל בן זוגי שינוי ולא יודעת איך לסייע (אנחנו מכירים כבר 5 שנים).
תודה,
עלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיולוגי לאורך זמן - אפקטיביו - תגובה
שרון לויט02/12/2012היי עלמה,
טיפול בחרדות אינו אמור להימשך זמן רב כל כך. ניתן להיפטר מהחרדות תוך מספר חודשים, כאשר מטופלים בגישה קוגניטיבית התנהגותית,שהיא קצרת מועד ונחשבת ליעילה ביותר בטיפול בבעיות מסוג זה. איני יודעת באיזו גישה טיפולית מטופל בעלך, אך נשמע כי לא מדובר בטיפול קצר מועד, אלא בטיפול ארוך טווח. ייתכן גם, שהטיפול אינו מתמקד בבעיה הספציפית, אלא עוסק בדברים אחרים שאינם קשורים ישירות לסימפטומים של החרדה. כלומר, 10 שנים הן באמת זמן רב מאוד עבור טיפול בחרדות, ואין שום סיבה להיות מטופל שנים רבות כל כך ולא לפתור את הבעיה.
ניתן למצוא מידע רב על טיפול קוגניטיבי התנהגותי ברשת (למשל באתר שלי), ואני מציעה לך ולבן זוגך לקרוא ולקבל מידע לגבי סוג הטיפול הזה, שיכול לפתור את בעית החרדה לחלוטין ותוך זמן קצר.
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פ. ארוך טווח- תגובה
עלמה02/12/2012הי שרון,
תודה על התגובה המהירה.
העניין הוא שבן הזוג שלי מאוד סגור ולא מוכן להפגש/ ללכת למטפל חדש ולפתוח את הבעיות בפניו. השאלה אם הטיפול הנוכחי יעיל, נוכח ההכרות הרבת שנים עם הפסיכולוג הנוכחי, מן הסתם השלכות הטיפול גם עלי.
תודה,
עלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פ. ארוך טווח- תגובה - תגובה
שרון לויט02/12/2012היי עלמה,
אם בן זוגך מטופל כבר 10 שנים ואינך רואה שינוי, הרי שהתשובה נמצאת בגוף השאלה- מן הסתם הטיפול אינו יעיל. יעילות טיפול נמדדת כמובן בתוצאה הרצויה למטופל, שהיא הפחתת הסימפטומים. בנוסף, טיפול שהוא מאוד ארוך טווח יכול ליצור תלות במטפל, וכך, למרות שאין שיפור בסימפטומים, המטופל ממשיך לבוא. הוא מקבל תשומת לב חיובית מהמטפל ונהנה מהקשר איתו, ולפיכך אינו רואה סיבה להפסיק את הקשר. במצבים כאלה, הטיפול הופך למטרה ולא לאמצעי. בנוסף, אני מבינה שזה קשה להתרגל לאדם חדש ולספר לו דברים אישיים, כאשר כבר נוצר אמון עם המטפל הקודם, שרגילים אליו.
עם זאת, בחירתו של בן זוגך היא להמשיך את הטיפול, ואי אפשר להניא אותו מכך (אלא אם כן את משלמת על הטיפול). אין הרבה מה לעשות בנידון, מלבד להציע לו ללכת, בנוסף לטיפול שבו הוא נמצא עכשיו, למטפל CBT, למשך מספר חודשים, כדי לעבוד נקודתית על בעיית החרדה (או להפסיק את טיפולו הנוכחי למספר חודשים כדי ללכת לטיפול אחר, ואז לחזור למטפל שלו). השאלה היא אם יהיה מוכן לכך, ואם הוא בכלל רוצה לפתור את הבעיה שלו ולהיפטר מן החרדות. גם בעיות נפשיות מהוות הרגל שקשה להיפרד ממנו, ואדם צריך לשאול את עצמו האם יש רצון אמיתי לכך לפני שהוא פונה לטיפול שבאמת יפתור את הבעיה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)