דיכאון, מצבי רוח וגם כנראה חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון, מצבי רוח וגם כנראה חרדה
    RS
    23/12/2012

שלום רב,
    לפני 10 שנים עברתי משבר אישי וטופלתי בסרוקסט ובקזנקס. לפני שנתיים, כנראה שהטיפול לא היה כבר יעיל ונקלעתי שוב למשבר אישי בריאותי שהפך את עולמי.בעקבות משבר זה טופלתי בקלונקס 2 מ"ג והורו לי להפסיקו אחרי ההחלמה. לאחר מכן, משמצב הרוח החמיר, התייעצתי עם רופא בריאות בנפש במקום מגורי והוא החליט בו במקום להפסיק לי את הסרקוסט ואת הקזנקס, שזה מאד מפליא בעיני כי לא מפסיקים בבת אחת למיטב ידיעתי. נתן לי כדורים שאפילו איני זוכרת את שמם אבל עשו לי כל כך רע שהפסקתי אותם (בידיעתו) ולא חזרתי אליו יותר. הלכתי לפסיכולוג פרטי שנתן לי כדורים בשם וויברן או משהו כזה. לא עזר (300 מ"ג) הבנתי שהם חזקים מאד ולי הם עשו יותר רע מאשר טוב. גם אותם הפסקתי. מזה כשנה אני לוקחת ציפרלקס 20 מ"ג פעם ביום, על דעת עצמי (המרשם מרופאת המשפחה שיודעת את מצבי). עדיין לא טוב לי. רע לי מאד מסיבות שונות, לא רוצה לחזור לאותו רופא במרכז לבריאות הנפש במקום מגורי, אובדת עצות.
    הלוואי שהיו מחזירים אותי לסרקוסט שעשה אותי די מתפקדת ומאושרת בזמנו.
    אודה לכם על תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיכאון, מצבי רוח וגם כנראה חרדה - תגובה

שרון לויט
    24/12/2012

שלום לך,
    לא ברור לי בדיוק ממה את סובלת. לפי התיאור הקצר והטיפול שניתן לך, אני משערת שמדובר בחרדה ו/או הפרעת מצב רוח. בכל מקרה, אפשר ורצוי לפתור את הבעיות האלה גם באמצעות טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (CBT). התרופות יכולות לתרום להקלת המצב, אך בניגוד לטיפול הפסיכולוגי, אינן פותרות את הבעיה. מומלץ לשלב בין טיפול CBT לבין טיפול תרופתי.
    בנוסף, אם חשוב לך לקבל טיפול אצל פסיכיאטר שאת סומכת עליו ומרוצה ממנו, ניתן גם לחפש פסיכיאטר מתאים דרך קופת החולים, ייתכן שאפילו מעט רחוק יותר ממקום מגורייך. אני מציעה לברר עם קופת החולים.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו