ברקים ורעמים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברקים ורעמים
    שירה
    07/01/2013

אני שירה ואני עוד מעט בת 11 . מאז גיל 3 פחדתי מברקים ורעמים . בעיקר מברקים . כשיש ברקים , אני מתחילה לצרוח ולכסוס ציפורניים ולפעמים לבכות . אין לי מושג אם זה קשור , אבל פעם אחת , אבא שלי היה בחו"ל , ורק אמא שלי הייתה אתנו , (אני אקצר) , אז היה ליל ברקים ורעמים , והתעוררתי באמצע הלילה , ורציתי ללכת לישון איתה , (אני גרה בבית פרטי ובין החדר שלי לחדר של ההורים שלי יש גשר ויש לנו אזעקה בבית) , אז נכנסתי לחדר שלה ופתאום נדלקה אזעקה והיא ואחותי התעוררו והלכתי לישון עם אמא שלי בסוף. בלילה הבא , שגם בו התעוררתי מהגשם , לא רציתי שהאזעקה תפעל , אז כל הלילה ישבתי על הגשר וקראתי לאמא שלי אבל היא לא שמעה אותי בגלל הגשם , בשלב מסוים התחלתי לבכות , והיא שמעה אותי ולקחה אותי לישון איתה . מאז , כל פעם שיש ברקים ורעמים , אני מתחילה לבכות , לכסוס ציפורניים , ומתחילה לצרוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברקים ורעמים

הוספת תגובה

• ברקים ורעמים - תגובה

שרון לויט
    08/01/2013

היי שירה,
    כדי לטפל בפוביה מרעמים וברקים ניתן להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי. זהו טיפול קצר מועד וממוקד בבעיה, וניתן לפתור זאת תוך זמן קצר באמצעות שימוש בטכניקות פשוטות ויעילות. בקשי מההורים שלך שיחפשו יחד איתך חומר בנושא, וכן מטפל/ת מתאימ/ה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו