מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דכאון אחרי צבאאיתי07/01/2013
אז כך אני בן 22.
השתחררתי לפני כשנה ו4.מאז השחרור ולמרות שאני עובד ולומד. אני כל הזמן חושב על האפשרות שהייתה לי לחזור לצבא (לקבע).
רצו שאני אתן תשובה אחרי יום ונתתי תשובה אחרי 10 ימים.
עקב כך ולמרות שביקשתי סליחה לא הסכימו לקבל אותי.מאז עברו שבעה חודשים וכל הזמן אני חושב על זה שפספסתי את ההזדמנות להיכנס למשהו שכל כך אהבתי,אסביר:
מאז השחרור אני כל הזמן חושב על הצבא כל שעה אפילו בעבודה או בלימודים זה מתבטא בבכי במחשבות אפילו כשאני רואה חייל במדים אני חושב על זה. הבעיה שאם הזמן זה רק הולך ומתעצם מה זה יעבור אי פעם המחשבות יעברו או משהו יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון אחרי צבא - תגובה
שרון לויט08/01/2013היי איתי,
אם התופעה רק הולכת ומחמירה, כדאי לשקול פנייה לעזרה מקצועית. כנראה שקיימות אצלך מחשבות בעייתיות, שמעכבות אותך מלהמשיך הלאה. כדאי לפנות לאיש מקצוע (רצוי מתחום הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי) ולדבר איתו על המחשבות שיש לך לגבי הצבא, והרגשות שמתעוררים כתוצאה מהמחשבות הללו. הטיפול יכול לעזור בעיבוד האירוע וכל מה שהתעורר אצלך בעקבותיו, בהתגברות עליו ובהמשך בחייך כפי שאתה רוצה שיהיו. בנוסף, אם מצב הרוח רע רוב הזמן, ניתן לפנות לרופא כדי לתאם טיפול תרופתי שיעזור לשפרו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה אותך
חיפאית 1910/01/2013שמע גם אני יש לי פטיש לדברים צבאיים ונשקים. וגם אני הייתי בבאסה כשאמרו לי שאני לא יכולה להיות בקרבי וגם באסה אחרי שהעיפו אותי מהצבא...
אבל זה בסדר, אם אתה אוהב דברים מלחמתיים אני מציעה לך להירשם למועדון של מטווחים או למועדון פיינטבול או איירסופט או לך לעבוד במשטרה שזה יכול להיות תחליף לא רע. יש לא מעט תפקידים אחרים מלאי אקשן שבהם אתה יכול להוכיח את עצמך. או שקודם תעשה שירות לאומי כדי לקבל את הזכאות של חייל משוחרר אם לא הביאו לך.
עזוב את הצבא שלא רוצה אותך, אל תתן לדבר כזה להקשות לך על החיים, וגם תהיי אופטימי, מסגרת צבאית זה דבר מעצבן מאד וזה לא הכל בחיים, ומה הטעם לשרת ממשלה משוגעת כמו שלנו. ותאמין לי הגאווה להיות בצבא כלשהוא היא לרוב גאוות אשליה, מלחמות זה דבר רע ואין מה להיתגאות בלהיות חלק מהם, לא משנה כמה הנשק, המדים והטכנולוגיה יפים.
כולנו תושבי כדור הארץ ואנחנו לא צריכים באמת להיתחלק לעמים הנלחמים זה בזה מכל מיני סיבות דביליות, חיי אדם לא שווים זאת במיוחד לא בשביל כבוד של עם אחר. פיסת אדמה או דת. ההבנה של עד כמה שזה חמור עזרה לי להיתגבר על הצבא ומקווה שגם תעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)