היפוכונדריה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפוכונדריה ?
    רועי
    12/01/2013

תמיד הייתי מודע למחלות ושומר על אורח חיים בריא אבל זה אף פעם לא הפריע לי במהלך החיים או גרם לי להגדיר את עצמי היפוכונדר...

לפני שבועיים בערך שמעתי הרצאה בנוגע למחלת הכלבת, הבנתי שזאת מחלה סופנית שברגע שאתה מבין שנדבקת ומופיעים הסימפטומים - גורלך נחרץ ואי אפשר להינצל.

יש לי כלב שאני ממש קשור אליו, כל היום הוא מלקק אותי, ישן איתי על על אותה מיטה, אני משחק איתו אז יוצא שהוא נושך אותי לפעמים וכו'.. ולמרות שהכלב מחוסן, והסיכוי שהוא ידבק במחלה הוא קלוש.. בתת מודע שלי אני יודע שהוא בריאה אבל אני עדיין חושש שמה למרות החיסון הוא ידבק במחלה - וידביק אותי, בלי שאני אדע אפילו.

אני יודע שהכל בראש, אבל הנושא הזה עדיין מפריע לי מאוד בשבועיים האחרונים.. לא יודע איך לצאת מזה אשמח לעזרה תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפוכונדריה ?

הוספת תגובה

• היפוכונדריה ? - תגובה

שרון לויט
    12/01/2013

היי רועי,
    היפוכונדר הוא אדם שבטוח שהוא חולה במחלה או מחלות, למרות שממצאים רפואיים מפריכים זאת. למרות הממצאים, הוא סבור כי הרופאים החמיצו את אבחנתו האמיתית וכי הוא סובל ממחלה שהרופאים לא הצליחו לגלות. לפי התיאור שלך, לא נשמע שזו הבעיה. ייתכן מאוד שמדובר במחשבה טורדנית. משבות טורדניות מתאפיינות פעמים רבות בפחד מהתרחשות לא הגיונית, שהאדם הסובל יודע שהיא אינה הגיונית, אך המחשבה חוזרת על עצמה שוב ושוב ואינה מקשיבה ל"קול ההיגיון". אל המחשבה יכולות להתלוות פעולות, שתפקידן למנוע את ההתרחשות הלא רצויה- כמו, למשל, התרחקות מהכלב, רחיצתו וכו' (אך לא חובה שהמחשבה תלווה בפעולות). אם המחשבה ממנה אתה סובל אכן מתאימה להגדרה של מחשבה טורדנית (אולי כדאי לפנות להתייעצות עם מטפל כדי לקבוע זאת בוודאות), אין טעם לנסות "לענות" לה בהיגיון. בטיפול קוגניטיבי התנהגותי נהוג להציף את המחשבה, כלומר לחשוב אותה בכוונה ולחוות את הפחד שמתלווה אליה. בסופו של דבר, המוח "מתעייף" מהמחשבה, קולט את חוסר ההיגיון שבה, והחרדה חולפת מעצמה. כדי להעצים את ההצפה, כדאי להתקרב יותר לכלב, לא להימנע ממנו ולבלות איתו כמה שיותר. בתחילה זה מפחיד יותר, אך עם הזמן והתרגול החרדה פוחתת מעצמה, וכן מידת האמונה במחשבה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו