מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקראת חתונה של בתי.. אני בחרדות..melodi20/01/2013
אני בחרדות.. כבר כחודשיים לקראת חתונתה של בתי, בשבוע הבא: נעזרתי בפסיכיאטר שיעץ על ציפאלקס.. אך , עבור חצי כדור, התופעות היו כל כך חזקות .. שלא יכולתי לשאת זאת: הפסקתי. קבלתי סרנדה..- אותו דבר. בסוף : לאחרונה, Maronil רק בערב... לוקחת אפילו חצי.. ומרגישה מטושטשת.. ועם דופק מואץ. הפסקתי. לאחרונה לא ישנתי 2 לילות ברציפות.. מה יכול לעזור לי? חצי קלונקס.. סימפטומאטי..[מדי פעם] עוזר.. האם ללילה אוכל לשלב אסיוול.. גם להרפיית השרירים .. שלאחרונה.. חשתי בהם כואבים ותפוסים?
בתודה מראש, M.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת חתונה של בתי.. אני בחרדות.. - תגובה
שרון לויט20/01/2013שלום לך,
התרופות מקבוצת ה- SSRIs, כמו ציפרלקס וסרנדה, מורגשות מבחינת השפעתן החיובית רק לאחר מספר שבועות. מה שחשים לפני כן, אלו תופעות הלוואי של התרופות. מאחר שחתונתה של בתך בעוד שבוע, התרופות הללו אינן רלוונטיות עבורך. גם מרוניל, למרות שהוא מקבוצת תרופות אחרת, משפיע לטובה באופן משמעותי רק לאחר מספר שבועות. התרופות שיותר מתאימות למצב כזה הן מקבוצת הבנזודיאזפינים. אסיוול (ואליום) היא תרופה מאוד חזקה ומרדימה, ויש תרופות רבות מהקבוצה הזו שניתן לנסות לפניה. אני מציעה להתייעץ עם הרופא/ה שלך (רצוי פסיכיאטר) כדי שיעזור לך למצוא את התרופה המתאימה לך ביותר. בנוגע ללילה, יש גם תרופות מיוחדות לשינה. יש לזכור שכל הנ"ל משמשות לנטילה בטווח הקצר, ולא מומלץ לקחת אותן יותר משבועיים רצוף, מאחר שהן יכולות לגרום לתלות. בנוסף, ניתן לנסות תמציות טבעיות כמו רסקיו, רגיעון וכו', שאינן גורמות לתלות וללא צורך במרשם רופא. חשוב מאוד לזכור, שאין מה להיבהל מהחרדה עצמה ומהסימפטומים הפיזיים שלה. הם אינם גורמים נזק לגוף בשום צורה (אם אין לך עבר של בעיות לב). בדרך כלל הסימפטומים האלה חולפים כאשר החרדה חולפת.
בברכת מזל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)