דכאון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכאון?
    אילה
    30/01/2013

אני חושבת שאני סובלת מדיכאון כבר תקופה ארוכה. לא טוב לי בשום תחום בחיי, נשואה בנישואים לא מאושרים, לומדת תואר שני שאני לא מעוניינת ללמוד. הבעייה היא שאני לא מצליחה לעשות את ההפרדה- אולי לא טוב לי והכל נראה שחור ולא מתאים בגלל הדיכאון, או שהדיכאון הוא בגלל שבאמת התואר והנישואין לא עושים לי טוב? איך אפשר לדעת? כעת אני במצב משותק, קפוא. לא מצליחה לקבל החלטה לגבי שום דבר בחיים. ש לי מבחן מחר לא מצליחה להתרכז בקושי לומדת. אציין שבתואר הראשון אהבתי ללמוד, "חרשתי" למבחנים והצטיינתי. מחשבות אובדניות מציפות אותי אבל ברור לי שלא אפגע בעצמי בשום אופן רק בשביל הילדים שלי. אני חיה מתה. לפני כחצי שנההלכתי לרופא המשפחה והוא נתן לי כדורים נוגדי דיכאון (שכחתי את שמם). לא הצלחתי להתמיד בלקיחתם ואיכשהו זה התמוסס והפסקתי לקחת אותם. מה גם שהוא ביקש ממני לשוב אחרי שבועיים לביקורת. אין סיכוי שאני מתמידה וקובעת ועושה כלום בתקופה הזו. מחפשת מילים איזושהי הכוונה, אפילו מועטה מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דכאון?

הוספת תגובה

• דכאון? - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    31/01/2013

אילה שלום,

הדרך הכי פשוטה והכי קצרה היא להתמיד בטיפול תרופתי אנטי דיכאוני כפי שהרופאה הציעה לך. כשתורידי את רמת הדיכאון הדברים יראו לך באור חיובי יותר אז תוכלי לכריך שוב את מצבך בחיים מבחינת הזוגיות, עבודה, תואר וכו׳. במצב רגשי ירוד בכול מקרה לא כדאי לקבל החלטות של שינוי. בנוסף, טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לך להבין טוב יותר את מצבך. שווה להתיעץ עם פסיכולוג / ית. פסיכותרפיסט / ית.

מקווה שעזרתי,
    תרגישי טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה פסיכותרפיסטית? האם את

הדר
    04/02/2013

פסיכולוגית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה פסיכותרפיסטית? האם את - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    05/02/2013

פסיכולוגיה זה מדע של הנפש, פסיכותרפיה זה ריפוי של הנפש. בפועל, מבחינה קלינית גם פסיכולוג וגם פסיכותרפיסט עושים את אותה העבודה. אני פסיכותרפיסטית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו