מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רק חרדהי12/02/2013
יש לי בודאות בשנתים שלש אחרונות תופעות גופניות של דפיקות לב,חוסר שקט,נשימות חזקות וחשיבה אובססיבית על עניני בריאות (בן 45 ללא תרפות ובדיקות דם תקינות ,גם לב)
כל חצי שנה אני הולך לרופאת משפחה שממליצה על SSRI למינהם, אבל אני מתנגד,
המצב רוח מצוין ,עושה ספורט אוכל טוב ורזה - רק ענין החרדות מפריע מאוד ומתיש (מאוד מבולבל ולא מרוכז)-טיפול קוגנטיבי מאוד יקר אצל דר' דרבי וגם אני לא יתמיד כי לחוץ בעבודה (שכחתי את ענין הסטרס שלא מוסיף לחגיגה)
שאלתי העיקרית - האם יש כדור "לייט" להתחיל איתו ולבדוק שפועל רק על חרדה (לא דיכאון) - מה דעתך על רמוטיב 250 האם אפשר להתחיל איתו ולהפסיק איתו מתי שרוצים?
לפני כ-15 שנים עקב חרדה לקחתי כחצי שנה אפקסור שעשה לי רע והפסקתי לבד.
אבל כאמור אני כבר עייף מהרגשות הגופניות והנפשית (וגם חוסר בטחון שהתחיל להיות לי-לכל דבר שהיתי טוב בו) וכבר "מתכופף" ומוכן לנסות כדור אבל את הפשוט ביותר
על מה אתם ממליצים
המיואש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק חרדה - תגובה
שרון לויט12/02/2013שלום לך,
אני יכולה לומר לך שאין דבר כזה תרופה שעוזרת רק לחרדה ולא לדיכאון, מקבוצות התרופות המיועדות לשימוש ארוך טווח. רמוטיב אכן נחשבת לתרופה "קלה" יחסית, אך ככל התרופות האחרות היא גם נוגדת דיכאון. העובדה הזו אינה אמורה לשנות במאומה, שכן אנשים רבים שאינם סובלים משום צורה של דיכאון ואף אינם קרובים לזה, נוטלים את התרופות הללו.
בנוסף, ישנן תרופות נוגדות חרדה מקבוצת הבנזודיאזפינים, כגון ואבן, לוריוון ודומותיהן, שמשמשות רק להקלה בחרדה באופן זמני. התרופות האלו יכולות לגרום לתלות בשימוש לטווח ארוך. לגבי תרופה ספציפית, רק הרופא המטפל שלך יכול להמליץ לך על תרופה. אני ממליצה לפנות לפסיכיאטר בקופ"ח להתייעצות.
בנוסף, אם קשה לך לממן טיפול פסיכולוגי באופן פרטי, כדאי שתנסה לפנות למרפאה ציבורית לבריאות הנפש הקרובה לאזור מגוריך. יש מרפאות מצוינות אפילו בבתי חולים (תל השומר וכו').
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)