ציפרלקס והשמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס והשמנה
    גלי
    20/02/2013

שלום,
    עד לפני חצי שנה לקחתי ציפרלקס 10 מ"ג למשך תקופה של חצי שנה, עקב תחושת דיכאון וחרדות. התרופה אכן עזרה לשיפור ההרגשה אך במהלך נטילתה עליתי לא פחות מ-6 קילו! (ואני בחורה רזה כך שממש ראו את העלייה הזאת במשקל). העלייה הזאת במשקל בכלל ביאסה אותי וגרמה לי להרגיש עוד יותר רע ולא משנה כמה ניסיתי לעסוק בספורט ולהקפיד על תזונה, לא רזיתי אפילו קילו כל עוד נטלתי את הכדורים. כתוצאה מכך החלטתי להפסיק את התרופה והקילוגרמים פשוט נשרו ממני מבלי שעשיתי משהו מיוחד. דיברתי עם הפסיכיאטרית על כך והיא אמרה שהיא החליטה על תרופה זו משום שזו התרופה עם הכי פחות תופעות לוואי. האם יש תרופות נגד חרדות ודיכאון שפשוט אינן גורמות להשמנה? אני מעדיפה להתמודד כבר בדרכים אחרות עם מצב רוח ירוד וחרדה מאשר לקחת שוב פעם תרופה שתגרום לי להשמין כל כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס והשמנה

הוספת תגובה

• ציפרלקס והשמנה - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    07/03/2013

שלום. עלייה במשקל מהתרופות נוגדי דיכאון וחרדה מאוד אינדיבידואלית.
    השמנה עם ציפרלקס הינה תופעת לוואי מאוד נדירה. זה יכול לקרות מסיבות שונות: שינויים מטבוליים, עלייה במצב הרוח , גורמת לעליה בתיאבון וכו'. תדברי עם רופא פסיכיאטר שלך. בנוסף, אני ממליצה גם פסיכוטרפיה קוגניטיבית התנהגותית , ולהיות במעקב אצל דיאטנית .חשוב לעשות פעילות גופנית .
    בהצלחה
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו