חרדה מנהיגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מנהיגה
    נדיה
    03/03/2013

הי

יש לי רשיון מזה 18 שנה..טסט עשירי
    נהגתי בהתחלה אבל לא הרבה ..ואחר כך החלפנו את הסובראו לגיב 4*4 וזה עוד הפחיד אותי יותר
    כשאני יושבת לי הנהג אני רואה שזה קל ולמה אינני יכולה להתגבר על הפחד..
    נהגתי לפני חודשים חרבע שעה אבל איזה פחד היה לי ..
    יש תחושה שאולי אדרוס מישהוא ואולי לא תהיה לי שליטה וידע רב בכביש ..ואם אכנס ללחץ לא אדע מה לעשות

אני מאד רוצה להיות כמו כולם לנהוג ונסוע למקומות שלא כל הזמן תלויה בבעלי ובילדים שלי

אפילו חשבתי לגשת למורה נהיגה וקחת כמה שעורים..ואת המחשבה הזאת דחיתי מפחד...נתנה לי בתי לשבת מול ההגה לפני כמה זמן ובקשה שאנסה...הרגשתי כאילו אני נופלת מהר גבוה ..איזה פחד

מה הפתרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מנהיגה

הוספת תגובה

• חרדה מנהיגה - תגובה

שרון לויט
    04/03/2013

היי נדיה,
    אפשר בקלות להתגבר על חרדת נהיגה באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי. הטיפול כולל חשיפה בשטח, כך שהמטפל יבוא איתך לנסיעות במהלך הפגישה ויסביר לך על הפחד שלך ואיך להתמודד איתו. כדי לחזור לנהוג ללא פחד, צריך להיחשף בצורה הדרגתית בדרך כלל, ובתדירות גבוהה, לסיטואציית הנהיגה, ולעשות זאת בליווי אדם שמכיר את הבעיה ונותן לך תמיכה, עידוד וביטחון.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי זה

נאנא
    04/03/2013

הי

מי יטפל בבעיה זו ויעזור לי..מורה נהיגה או איש מקצוע אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי זה - תגובה

שרון לויט
    04/03/2013

מי שיכול לעזור לטפל בבעיה הוא פסיכותרפיסט העוסק בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, ולא מורה לנהיגה. הבעיה היא לא בטכניקת הנהיגה עצמה אלא בחרדה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו