שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    שירה
    06/03/2013

שלום גילו לי ptsd מסתבר שעברתי אונס בילדות וגיליתי זאת במהלך טיפול פסיכולוגי אני עדין מטופלת השאלה היא אם יש לי את רוב התסמינים של ההפרעה זאת אומרת שהאונס היה מורכב וכשה גם מבחנה פיזית ? (הבנתי גם ההתעללות המינית הייתה תקופה ארוכה של שנה וחצי . אני היום בת 30 וזה כרה בגיל 3.5 עד 5 על ידיי חבר משפחה).

ומה אבדל בן פוסט טראומה ptsd לאפרת אישיות גבולית bpd ? יש לשתיהן פחות או יותר את את אותם ספתו מים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    07/03/2013

שירה שלום,

צר לי מאוד לשמוע על החוויות הקשות שהעברת. אירועים שונים בחיים נחווים באופן שונה אצל אנשים שונים. אותו אירוע יכול להיות קשה מאוד עבור אדם אחד ופחות קשה עבור אדם אחר. לכן, לא ניתן להסיק על מורכבות האירוע וקושי בהתבסס על עוצמת התסמינים ומשך הצמן של ההתעללות. עוצמת התסמינים יכולה להעיד על כך שהיה לך קשה להתמודד עם החווה שעברת. PTSD והפרעת אישיות גבולית הן שתי הפרעות שונות לחלוטין. את יכולה לקרוא באינטרנט את המאפיינים של שניהם.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו