דיכאון וזוגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון וזוגיות
    אחת
    16/03/2013

שלום,

יש לי בן זוג מזה כמה חודשים שמטופל תרופתית בגלל דיכאון. למיטב ידיעתי הוא גדל בבית בו הוא לא קיבל הרבה תמיכה נפשית והרגיש רוב הזמן שהוא לא מספיק טוב, גם מההורים ולא פחות מאחותו שהייתה פעמים רבות רעה אליו (נועלת אותו בחדרים, אפילו שמעתי על מקרה של הטרדה מינית). הוא אף פעם לא היה במערכת יחסים טובה (להגדרתו) וזו פעם ראשונה שהוא מרגיש אהבה. עם כל האהבה שלו אליי הוא באופן טבעי עדיין מתקשה להתבטא ובכלל יש פערים רבים בכל הנושא להתנהלות בתוך זוגיות.
    אני מאוד אוהבת אותו ומאוד רוצה להבין מה עובר עליו. תהיתי אולי יש למישהו לינק לאתר או מאמר בו אני יכולה ללמוד ולהבין קצת יותר לעומק על מצבו, כדי יותר להבין אותו ואת ההתנהלות שלו בתוך הזוגיות החדשה.

יש למישהו איך לעזור ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וזוגיות

הוספת תגובה

• דיכאון וזוגיות - תגובה

שרון לויט
    16/03/2013

שלום לך,
    נשמע שאת מאוד אוהבת את בן זוגך ומאוד רוצה להבין אותו ולתמוך בו.
    לצערי, אסור לי לתת לינקים בתוך ההודעה (חוקי הפורום), אבל אם את רוצה לקרוא על דיכאון, את יכולה להסתכל באתר שלי, בדף העוסק בטיפול בדיכאון.
    חשוב לי לציין שהסובלים מדיכאון לאו דווקא גדלים בסביבה לא תומכת, ושדיכאון יכול להיגרם מכל מיני סיבות. לכל אדם הסובל מדיכאון עולם פנימי שונה לחלוטין מזה של אחרים הסובלים מהפרעה זו. לכן, אם את רוצה לקרוא על הבעיות ההתפתחותיות הקשורות לבן זוגך, אני מציעה לחפש חומר של ג'פרי יאנג. יאנג דיבר על סכמות חשיבה שמתפתחות בילדות ולאורך ההתבגרות, ובעצם מהוות דרכי התמודדות עם בעיות שעולות במהלך שנים אלו. כאשר אנחנו גדלים, דרכי התמודדות אלו הופכות ללא יעילות, ומקשות עלינו. כך, למשל, אדם שאינו מקבל תמיכה רגשית מסביבתו יכול לפתח סכמה של חסך רגשי, שעלולה ליצור אצלו קשיים להתקרב לזולתו ולהיפתח רגשית.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו