מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון ותחושות קשותאלמונית28/03/2013
לאחרונה נפרדתי מבן זוגי שאיתו גרתי בשנה האחרונה. התחלנו לצאת שהייתי בדיכאון והתחלתי טיפול פסיכולוגי, אחרי כמה חודשים של טיפול הרגשתי שזה לא עוזר והתחלתי גם עם כדורים. בנוסף יש לציין שהתחלתי עם כדורים לאחר כמה חלומות מתישים שבן זוגי בוגד בי, לא הצלחתי להוציא את החלומות מהראש. בסוף הקשר גיליתי שהוא מתכתב עם אחרות בצורה שאף חברה לא הייתה רוצה שחבר שלה ידבר עם מישהי אחרת. פחדתי כולכך לעזוב כי פחדתי לחזור לדיכאון, פחדתי עוד פעם להתכנס. היום במצבי אני מרגישה נורא. אני משתדלת כולכך להבין איך אני יכולה לעשות לעצמי טוב, אבל נראה ששון דבר אינו מעודד את ליבי. בדיכאון הראשון ניתקתי הרבה קשרים. בדיכאון הזה אני כבר מרגישה חלולה. חיה מתה. מלאה בפחדים. יש לציין שעד היום אני חולמת על האקס שלי עם בנות אחרות, וכל הזמן מסתובבת עם מין דפיקות לב כאלה כאילו יש לו מישהי, וזה מתסכל . אני מנסה לחשוב על דברים אחרים אך נדמה שאין לי כל שליטה בכך. בזוגיות שלנו הוא מאוד תיסכל אותי בשלב מסויים כי הוא בעצמו בחור מאוד מורכב . איך אני מתמודדת עם כל זה? איך תחושת הקנאות הזאת נעלמת ממני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון ותחושות קשות - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל29/03/2013שלום לך,
לעיתים קרובות מאוד קנאה יכולה להיות תוצאה של תפיסות עצמיות שליליות. ביטחון עצמי נמוך, ערך עצמי ירוד, תחושות שאת לא שווה ועוד. אם תשפרי את אמונות היסוד שלך גם הקנאה תתמתן. כלים לשיפור של אמינות אלי ניתן ללמוד בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. בנוסף, בגישה זו תוכלי ללמוד כיצד לשלוט בדיכאון.
CBT הינו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל.
אשמח לענות על שאלית נוספות,
חזקי ואמצי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)