מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרם השבתם לשאלתי,אז קצרתי,נא עזרתכםמורן30/03/2013
שלום,
אני לראשונה התחלתי לקחת כדורים פסיכיאטריים ,לאחר התייעצות עם רופא משפחה הוא הפנה אותי לפסיכיאטר , הספיכיארית ד"ר קדר אם אתה מכיר, נתנה לי תוכנית של שלושה שבועות בלבד ומאז אני לא מצליחה להשיגה טלפונית היא בחו"ל ואני צריכה עזרה דחוף.
כך התוכנית שנתנה לי:
שבוע ראשון: 10 מ"ג רסיטל כל יום ו0.25מ"ג לפרוקס (יש ימים שלקחתי פעמיים אלפרוקס ביום)
שבוע שני : 10 מג" רסיטל ולנסות לא לקחת אלפרוקס(אך נמצא כמעט שכל יום לקחתי אלפרוקס 0.25 או שני כדורי אלפרוקס 0.25 או בכלל לא לקחתי כלום)
שבוע שלישי: להעלות ל20 מ"ג רסיטל כל יום ולא הזכירה אלפרוקס בכלל . לקחתי כל יום 0.25 אלפרוקס אחד בלבד או פעמיים או שהיו יומיים לדעתי שלקחתי 3 פעמים 0.25 מ"ג ליום.
ד"ר , אני מתחילה שבוע רביעי ורציתי לדעת איך אני צריכה להמשיך מפה והלאה?
חשוב לציין שיש לי במשפחה אבא,דודים ובני דודים שלוקחים גם תרופות נוגדות חרדה ודודה שלי אמרה לי לקחת אלפרוקס 0.25 מ"ג 3 פעמים ביום גם אם אני מרגישה טוב. האם נכון הדבר? אני לא רוצה להתמכר.
תודה מרש, חג שמח ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם השבתם לשאלתי,אז קצרתי,נא עזרתכם - תגובה
שרון לויט31/03/2013היי מורן,
הנחיות לגבי המשך טיפול תרופתי ניתן לקבל רק מרופא המטפל בך, או מרופא אחר המחליף את הרופא המטפל בך. לרופאים שעונים על תשובות בפורומים אסור לתת הנחיות כאלה. ובטח שלא כדאי לקבל את ההנחיות מקרובי משפחה או אנשים שאינם רופאים. אני מציעה לנסות ליצור קשר עם רופא אחר בינתיים, אולי אפילו רופא המשפחה שלך כדי שיפנה למישהו נוסף או ייתן את ההנחיות בעצמו (לגבי תרופות מסוג זה גם רופאי משפחה יכולים לתת הנחיות).
באופן כללי, אני יכולה להעיר שהשאלה שלך לגבי התמכרות היא נכונה- נטילת כדורים נוגי חרדה לטווח הקצר (כמו אלפרוקס) יכולה לגרום לפיתוח תלות גם לאחר מספר שבועות, וכן הסבילות לתרופה עולה. כלומר, השפעתה של התרופה פוחתת, ויש צורך להעלות מדי פעם את המינון כדי לקבל את אותו אפקט.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)