עייפה ממלחמה בחרדה ורוצה כדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עייפה ממלחמה בחרדה ורוצה כדורים
    א
    31/03/2013

שלום,
    אני בת 28. לפני 5 שנים הייתי מעשנת חשיש על בסיס קבוע, מה שלדעתי ״עורר״ התקפי חרדה מלווים בפאניקה. הפסקתי לעשן לפני שלוש וחצי שנים ומאז ניסיתי דיקור סיני, רפלקסולוגיה, פרחי באך, טיפול פסיכולוגי (שנה), REMD והתחלתי להתאמן בחדר כושר כדי לנסות להפיג מתחים.
    לצערי, כלום לא עוזר ואני מגלה שעם חלוף השנים אני נסגרת יותר לעולם, מפחדת להתרחק מהבית או להכיר אנשים חדשים ומפתחת אובססיות לדברים שונים.
    החלטתי שהגיע הזמן לנסות כדורים וקבעתי תור לרופאת המשפחה. השאלות שלי הם כאלה:
    1. יש לי היסטוריה של התמכרות ולכן אני מאוד חוששת להתמכר לכדורים. האם קיים כדור שלא ממכר? (או משמין)?
    2. אם אקח כדורים לתקופה מסויימת ואפסיק, החרדות וההתקפים יחזרו?
    3. האם אי פעם מצליחים להתגבר על החרדות?

מתנצלת מראש על ריבוי השאלות והמלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עייפה ממלחמה בחרדה ורוצה כדורים - תגובה

שרון לויט
    31/03/2013

שלום לך,
    1.) קיימים כמה סוגים של תרופות לטיפול בחרדה. חלק מהתרופות ממכרות וחלקן לא. התרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים ממכרות (ואבן, לוריוון וכו'), ובנוסף פועלות רק לטווח הקצר, כלומר במספר השעות שלאחר לקיחת התרופה. מאידך, תרופות לטיפול בחרדה מקבוצות כמו ה- SSRIs וה- SNRIs (ציפרלקס, סרוקסט וכו'), אינן ממכרות, ומשפיעות לטווח הארוך- כל עוד נוטלים את התרופה באופן קבוע. חלק מהתרופות הללו מעוררות תיאבון, מה שלא ניתן לומר על התרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים.
    2.) קיים סיכוי רב, לצערי, שהתקפי החרדה יחזרו לאחר הפסקת הטיפול התרופתי. אם תשלבי טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית (CBT), השינוי עשוי להיות עמיד. זאת מאחר, שהטיפול ייתן לך כלים מעשיים להתמודד עם הבעיות.
    3.) בהחלט אפשר להיפטר מהחרדות לתמיד, ואפילו תוך זמן קצר! בהמשך לתשובתי הקודמת, מומלץ מאוד לעבור טיפול קוגניטיבי התנהגותי. תוך מספר חודשים, את עשויה שלא לחוות התקפי חרדה כלל. עצם העובדה שהיית בטיפול פסיכולוגי שנה, אינה אומרת דבר, מאחר שייתכן מאוד שלא טופלת בגישה זו. מדובר בגישה מעשית וממוקדת בבעיה, ובמהלך הטיפול מקבלים משימות שעוזרות לך ללמוד איך להתמודד עם החרדה. (מומלץ לקרוא מידע נוסף באתר הבית שלי)
    חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו