חוסר עניין ורצון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר עניין ורצון
    אנונימית
    31/03/2013

שלום, אני בת 25. וכבר מלא שנים אני נסחבת עם בעיות קשות עם עצמי. אני מרגישה שאין לי מוטיבציה, אין לי כוחות לעשות שום דבר וגם אם אני מאוד רוצה אני פשוט לא מסוגלת אני יכולה להתלהב בהתחלה ומאוד מהר לאבד עניין, אני יכולה פשוט לשבת עם עצמי ולא לעשות כלום כי אין לי חשק לעשות כלום והייתה לי תקופה כזאת שפשוט לא עבדתי מלא זמן וישבתי בבית כל היום ולא יצאתי מהבית ולא ראיתי אור יום ושמש אולי במשך חצי שנה ורק יצאתי ממש לעיתים רחוקות לקנות משהו קטן בסופר ולחזור הבייתה.נהייתי חיוורת ורזה אבל עכשיו קצת התאוששתי כי מצאתי עבודה אז אני חייבת לצאת. אך עדיין אני בקושי יוצאת אני לא מבלה,אפילו שאומרים לי המשפחה שלי בואי נצא לבקר את הדודים אז לא בא לי לצאת או בואי נצא לאנשהו אפילו לטייל אז אף פעם אני לא מתלהבת מזה ואז הם כועסים עליי. רק להתבודד כל הזמן ואין לי אהבה אני מתרחקת מכולם. אין לי שמחת חיים, אני מנסה להיות מאושרת ולא מצליחה וגם לתקשר עם אנשים אני לא מצליחה כי קשה לי להתבטות ואז הם פשוט לא מוצאים בי עניין. ואני פשוט רוצה שיעזבו אותי לנפשי...אני מקנאה באנשים שצוחקים אחד עם השני ושאני לא יכולה להיות כזאת ולהיות חופשיה. וכן הייתי רוצה להפגין יותר ביטחון וקשה לי עם עצמי וכל דבר שאני עושה. קשה לי לתת אפילו חיבוק ונשיקה וזה מייאש אותי אני ככה כל הזמן. מה ניתן לעשות כדי לשים לזה קץ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר עניין ורצון

הוספת תגובה

• חוסר עניין ורצון - תגובה

שרון לויט
    01/04/2013

שלום לך,
    עצם העובדה שאין לך חשק לעשות כלום מביאה אותך לחוסר עשייה. חוסר העשייה רק מגביר עוד את תחושת הדכדוך וחוסר המוטיבציה, שתורמים לעוד חוסר מעש, וחוזר חלילה. כך, את למעשה נמצאת במעין "מעגל שלילי" של דכדוך וחוסר עשייה. אלה יכולים לתרום לחוסר ביטחון ולקשיים בתקשורת עם אנשים אחרים. הדרך היחידה "לשבור" את המעגל השלילי הזה, היא להביא אותך למצב של עשייה מסוימת, גם אם אין לך מוטיבציה לעשייה. אולי כדאי להתחיל לחשוב על פעילויות שעשויות לעניין אותך ולהתחיל לעסוק בהן. חשוב מאוד לפתח סדר יום קבוע הכולל עשייה כלשהי, וחשובה מאוד גם החשיפה לשמש (חוסר חשיפה לשמש יכול בהחלט לתרום לדיכאון ולמצב רוח רע).
    אם קשה לך להביא את עצמך לבד למצב של עשייה, ניתן כמובן להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). טיפול כזה יכול לסייע לך להכין תכנית פעולה הכוללת סדר יום קבוע, הכול פעילויות מספקות. בנוסף, הטיפול יכול לסייע לך לעבוד על מחשבות שמכשילות אותך ולחתור לקראת הגשמת מטרותייך. ניתן לשלב גם טיפול תרופתי בתרופות נוגדות דיכאון, שיכול לשפר את מצב רוחך ולהעלות את המוטיבציה לעשייה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

אנונימית
    02/04/2013

תודה רבה על התגובה. אני מאוד רוצה אבל אני לא גרה בחיפה, אני במרכז. יש משהו במרכז? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך - תגובה

שרון לויט
    03/04/2013

אינני יכולה להמליץ על מטפלים ספציפיים על גבי הפורום. את יכולה לפנות אליי במייל או לחפש בגוגל- חיפוש שיניב תוצאות רבות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו