מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרמדול נגד דיכאון!!!?גיא אילן20/04/2013
אני אדם הנוטה לעצבות, אך חי חיי משפחה ועבודה תקינים וטובים (אישה, ילדים, עבודה מספקת). מעולם לא חשבתי לטפל בתרופות נוגדות דיכאון במצבי, שכן אינני סובל לדעתי מדיכאון קליני. ישנם אנשים עצובים ונוגים יותר מאחרים, ונראה שאני כזה. לא מזמן, במסגרת התקף חזק של כאבי גב, התוודעתי לכדור טרמדול בשחרור איטי (כדור ל 24 שעות - 200 מ"ג - שם מסחרי - טרמדקס). מלבד העזרה העצומה בהשקטת הכאב, הרגשתי, לראשונה בחיי, מצב רוח טוב וראוי באמת (אי אפשר לומר "היי" או "סימום", אך בהחלט, תפקוד טוב, ריכוז יתר, מיקוד, שמחת חיים בסיסית, יעילות רבה בעבודה, אושר בסיסי שכה היה חסר לי בחיים. בקיצור - מדיכדוך כמעט תמידי - עברתי, ל 24 שעות של נטילת כדור, למצב רוח טוב ובריא, אך עדיין - רחוק מ"שכרון חושים" או "היי"!. יש לציין שלא נטלתי את הכדור ברציפות, אלא בהפרש יום-יומיים אחד מהשני, בשל פחד התלות. ולא נטלתי בסה"כ יותר מחמישה כדורים של 200 מ"ג בשחרור איטי כנ"ל.
שאלתי: האם טרמדול ידוע בטיפול גם בדיכאון? אם כן, מדוע לא מצוין כן (בספרות הרפואית שקראתי הוא מוזכר כמשכך כאבים בלבד!).
מעוניין בחוות דעת מקצועית בלבד! תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת פלא לדכדוך
ארי19/09/2015איני מומחה אך הבנתי שהתרופה מתנהגת שונה אצל כל אחד בהתאם לכמות אנזים מסויים בכבד. אצל ערבים ויהודים השפעת הטרמדול חזקה יותר מאשר, נאמר, באירופה.
ללא הגזמה בצריכה (מתחת ל 200 מג ליום)
ניתן להשיג שיפור מצב רוח יחיד במינו. טרמדול משפיע על רמותסרוטונין ודופאמין לטובה ובאופן שונה מכל נוגד דכאון או כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרמדול נגד דיכאון!!!? - תגובה
שרון לויט20/09/2015היי גיא,
לא ידוע לי על תופעה שכזו לגבי תרופה זו, אך אני מציעה לשאול את הרופא שלך, מאחר שאיני רופאה. ממה שידוע לי לגבי תרופות אחרות, בהחלט ייתכנו "תופעות לוואי" חיוביות בחלק מהתרופות שבמקור משמשות לטיפול בסימפטום אחר. מאחר שטיפול בדיכאון הוא לטווח ארוך, אני לא חושבת שאפשר ממש לטפל בו בתרופה שמיועדת לטווח קצר.
אני יכולה להעלות השערה, שההפחתה בכאבי הגב גרמה גם לשיפור מצב הרוח. לעתים, רק כאשר גורם מטריד באמת ננס לחיינו, הסרתו מביאה הקלה והרגשה אף יותר טובה משהיתה לפני הגורם המפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)