מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מפסיכולוגית חדשה.שרית21/04/2013
בוקר טוב.לפני חודש הוריי סידרו לי ללכת לפסיכולוגית פרטית.בהתחלה היה הכל בסדר והתלהבתי ממנה.לפני שבוע היה ביני לבין הפסיכולוגית אי הבנה קטנה ונוצר כעס מצידי כלפיה והיא התייחסה אלי בצורה לא כל כך נעימה.הוריי טוענים שהיא פסיכולוגית טובה והם רוצים שאשאר אצלה ,כי אמרתי להם בהתחלה שהיא בסדר.אני לא כלכך רוצה להשאר אצלה אבל אני תלויה בהורים שלי ואין לי ברירה כדי להשאר אצלה.מאז המקרה אני מאוד חרדה לבוא אליה וגם עצבנית ואני ממש במצוקה ולא יודעת מה לעשות,בבקשה אודה לכם מאוד עם תציעו לי מה לעשות ואיך לצאת מהחרדה הזאת ודרך אגב יש לי מחשבה כפייתית לגביה.אני מאחלת לכם שבוע טוב ותודה מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מפסיכולוגית חדשה. - תגובה
שרון לויט21/04/2013היי שרית,
העובדה שלמטפל יש שם טוב והמלצות יכולה כמובן לעזור בבחירת המטפל, ונשמע שהדבר אכן השפיע על בחירתם של הורייך במטפלת עבורך. עם זאת, קיימים גורמים נוספים שמאוד חשובים עבור הצלחת הטיפול. הגורם החשוב ביותר, לפי תוצאות מחקרים, הוא הקשר בין המטפל למטופל. מרכיבים של קשר טוב כוללים אמון הדדי, חיבה הדדית והסכמה על מטרות טיפוליות. ללא מרכיבי היסוד האלה, לא ניתן להצליח בטיפול.
כדי לעזור לך ליצור תנאים כאלה עם המטפלת שלך, אני מציעה לפתוח את הנושא איתה, ולומר לה בצורה גלויה שאינך מרוצה מתגובתה ושאת חשה אי נעימות. רצוי לפרט אילו רגשות עולים בך בעקבות המקרה (למשל: חרדה, עצבנות וכו')- אני מאמינה שאם היא אכן מטפלת טובה, היא תדע לתת מקום לרגשות שלך ולהתייחס לכך בצורה הנכונה. בהמשך הטיפול, אם האמון שאת נותנת בה אכן יהיה גבוה (זכרי- זה הכרחי להצלחת הטיפול!), תוכלי לשתף אותה גם במחשבה הכפייתית שלך לגביה. בסך הכל, נראה שיש בסיס טוב להתגבר על המשבר הזה, מאחר שבתחילת הטיפול הרגשת בנוח, וגם זה חשוב.
אם, למרות הכל, תמשיכי להרגיש לא נעים לבוא אליה ולא יתפתח ביניכן קשר טוב (תני לכך הזדמנות עוד מספר פגישות בודדות), כדאי לחפש מטפל/ת אחר/ת. בהחלט ייתכן שמטפל יוצר קשר טוב עם מטופלים מסוימים, אך לא עם אחרים. (במקרה אני גם עוסקת במחקר בנושא זה) במקרים כאלה, חבל אבל לא נורא- אפשר למצוא מטפל שייצור איתך קשר טוב ויעזור לך להרגיש נעים בקליניקה שלו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרית21/04/2013אני כל כך מודה לך זה עזר לי מאוד מה שהסברת לי מה לעשות בקשר לפסיכולוגית,אני מאחלת לך יום טוב ושבוע מקסים,ושוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)