מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשש מהשפעות תרופות דיכאון לטווחארוךאלדו13/05/2013
שלום רב ..אני בן 35 עובד ומתפקד סובל מנדודי שינה ונוטל תרופות כ5 שנים ברצף 12 מג" מירו וכמוסה של מודאל 50 מג" ..האם אני צפוי לסבול בעתיד מהרס הכבד או איברים אחרים בשל נטילת התרופות במשך זמן רב ..בעבר הנורולוג אמר לי שהתרופה מודאל הורסת את הכבד וזוהי תרופה רעה שרצוי להחליף התייעצתי עם הפסיכיאטרית על כך ונאמר לי לא להחליף את התרופה ....אשמח לשמוע את דעתכם על כך ...2 .האם כדאי לי לנסות להיגמל מהתרופות אם זה אפשרי בכלל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מהשפעות תרופות דיכאון לטווחארוך - תגובה
שרון לויט13/05/2013שלום לך,
ייתכן שהתרופות שאתה נוטל משפיעות לרעה על הכבד. אולם, לא ברור לי בדיוק ממה אתה סובל ומהי בעייתך (מודאל משמשת לטיפול בסוגים שונים של בעיות), כך שלא מומלץ לנסות "להיגמל" (במרכאות מאחר שתרופות כמו מודאל אינן ממכרות) מתרופות מרשם שהרופא ממליץ לך לקחת. יש בעיות נפשיות מסוימות המצריכות נטילת תרופות למשך תקופות ארוכות, לעיתים אפילו כל החיים. אם מדובר בבעיות כדיכאון וחרדה, ניתן לפתור אותן באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי (במקביל לתרופות) ולאחר מכן להפחית בהדרגה את נטילת התרופות עד להפסקתן, אולם, לא כל בעיה נפשית/ מוחית ניתנת לפתרון, וקיימות בעיות נוירולוגיות כרוניות.
אני מציעה להתייעץ עם הרופא כדי לשקול את האפשרות של החלפה לתרופה אחרת- קיימות תרופות חדשות יותר בשוק כיום, שגורמות פחות תופעות לוואי. אם הפסיכיאטרית אינה מסכימה, ניתן להביא לה מכתב מהנוירולוג, ו/או להתייעץ עם פסיכיאטר נוסף לחוות דעת שנייה. ייתכן שהעמדה שלה נובעת מהיכרותה איתך וידיעתה, אולי, שתרופות אחרות לא עוזרות לך באותה מידה (כלומר, אם ניסית כבר בעבר תרופות אחרות).
בנוסף, מומלץ לעשות פעם בתקופה בדיקת תפקודי כבד, וכמובן בדיקות כלליות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך. אני הפסקתי את התרופות
,02/06/2013מהניסיון שלי- זה בהחלט אפשרי. אפשר לשאול למה אתה לוקח כדורים? האם בגלל נדודי השינה? אם כן- חשבת להבין *למה* יש לך נדודי שינה? אני הפסקתי עם הכדורים וזה נהדר. אבל כל אחד עושה מה שטוב לו, ובזמן שטוב לו. אם תרצה עזרה- בשמחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)