איך אתגבר על הפחד והבושה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אתגבר על הפחד והבושה ?
    בחור
    15/05/2013

שלום רב ...
    אני בחור ערבי בן 30 , נשוי כבר 4 שנים ואבא לתינוקת בת שנתיים , אני אוהב מאוד את אישתי ובתי , רק שאני חיי במצב לא נורמלי מלפני 3 שנים כמעט .
    הבעיה שאני סובל ממנה היא " פחד מהעבר " , כלומר אני כל הזמן מתחרט על כל דבר רע שעשיתי לאחרים ומפחד שיגלו את זה ...
    לפני 7 שנים הייתי בקשר עם בחור שהיקרתי דרך האינטרנט "ידיד " , רק שאני לא אמרתי אז את שמי האמיתי , והקשר איתו נפסק מלפני 7 שנים .. אבל כל יום , אבל באמת כל יום , אני נזכר במה שעשיתי , ושוב ושוב עולה אצלי המחשבה שאותו בחור מחפש אותי וירצה להתנקם בי ... וכמוהו אחרים ...
    אני מפחד שיום יבוא והוריי ואישתי ידעו ששיקרתי , כל הזמן אני במתח , כשאני נמצא בין אנשים " בחתונה לדוגמא " או לא משנה מה אני תמיד מחפש אם מישהו רודף אותי , כך גם כשאני נוהג , חושב כל הזמן שמי שנוסע אחריי רודף אותי .
    אני מנסה לא להראות לאישתי שאני במתח , רק לא מצליח כל הזמן לשמור על ההרגשה החונקת , אני בוכה הרבה , אם מישהו שואל עליי ואני לא יודע זהותו אני לא יושן כמה לילות ממחשבות ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך אתגבר על הפחד והבושה ?

הוספת תגובה

• איך אתגבר על הפחד והבושה ? - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    16/05/2013

שלום לך,

אני ממליצה לך לפנות לעזרה מקצועית. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי יכול מאוד לעזור לך להתגבר על המחשבות שחודרות לראשך וגורמות לך למצוקה רבה. במהלך הטיפול תלמד כלים לשלוט במחשבות וכך לצמצם את החרדה. יתכן ושווה גם להתיעץ עם רופא פסיכיאטר.

תרגיש טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו