מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אז אחרי כמה תשובות הנה שאלתי ההזויה,01/06/2013
הי. אני אשתדל לקצר, כי גם ככה אני מרגישה מעט אהבלה :)
אני בחרדה!!!!!
אחרי מלא זמן שאני גרה בדירה שכורה, ורוב הזמן הזנחתי אותה- כלומר ניקיתי מדי פעם אבל לא הרבה ולא הכל, וחייתי חלק מהזמן בזוהמה שלא כדאי לכם שאתאר אותה-
התחלתי לנקות מלא דברים. הפשרתי וניקיתי את המקרר, מתחת למיטה, ועוד כל מני. גיליתי שחרק כלשהו אוכל את המשקוף שלי, פגשתי למרבה הזוועה בג'וק, גיליתי שהמקרר לא עובד טוב וצריך להזמין טכנאי, ובלי קשר הצטברו הרבה תיקונים לבקש עזרה בהם מבעל הבית שלי: לחצן האסלה שנשבר, הניאגרה שמרעישה מדי פעם ספונטנית, ידית הברז במקלחת שהתפרקה, תריס שנשבר בו חלק, ואולי יש עוד!
בקיצור, אני הולכת לקרוא לבעל בת שלי ולספר לו שחצי הבית מתפרק והחצי השני נאכל ע"י טרמיט/ג'וק! בנוסף הבעל בית גר מעלי והעיר לי מדי פעם על הבלגן ופעם גם נכנס בלי שאמר לי וראה את זה בעצמו.
נראה לי שהוא יעשה אחד ועוד אחד וידע להאשים אותי על הטרמיטים, הג'וק, על המקרר שהזנחתי וגם על כל השאר. נדמה לי שאי אפשר לפספס את ההזנחה. מקווה שאני טועה.
יש לי רגשות אשמה עצומים. אני יודעת שקיבלתי דירה חדשה ומקסימה וזיהמתי אותה כראוי על ידי הזנחה פושעת. זה שאני "חוזרת בתשובה" עכשיו זה יפה, אבל אני מפחדת שבעל הבית שלי יאשים אותי, שאצטרך לשלם מלא כסף, שהוא יצחק עלי, או יכעס עלי,
אני מפחדת שהרסתי את הדירה אני מתביישת.. אני גם מפחדת מהג'וק שלא הצלחתי לתפוס, אני ממש מבועתת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז אחרי כמה תשובות הנה שאלתי ההזויה - תגובה
שרון לויט02/06/2013שלום לך,
ייתכן שבעל הבית אכן יאשים אותך בחלק מהדברים, יכול להיות שלא בצדק (נשמע לי קצת מופרך שלכלוך ובלגן גורמים לדירה במצב טוב להתפרק לגמרי). בהחלט ייתכן שהחרדות שלך מוגזמות, שכן מדובר בדברים לא נעימים, אבל זה בהחלט לא "סוף העולם". אם היית מכניסה את הדברים לפרופורציות נכונות, כנראה שלא היית מרגישה מבועתת.
אם קורה לך בתחומים נוספים בחיים, ובסיטואציות נוספות, שאת חשה חרדה מוגזמת מדברים שאינם באמת מסוכנים לך, הייתי מציעה לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. הטיפול יכול לתת לך כלים מעשיים להתמודדות עם החרדה וראיית הדברים בפרופורציות הנכונות. אם מדובר רק בסיטואציה הזו, את יכולה לנסות למצוא לעצמך אמירות הגיוניות לומר במקום אלה המוגזמות שעוברות לך בראש. בכל אופן, אני מאמינה שכשתתעמתי עם בעל הבית בסופו של דבר, תיווכחי לדעת כי השד אינו נורא כל כך כמו שחשבת- וכך הדבר ברוב המצבים בחיים, מהם אנו פוחדים בצורה מוגזמת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שרון.
,02/06/2013אני בטיפול אחר, תודה על ההצעה.
מכיוון שאני מסכימה אתך-והרי זה כל העניין עם חרדה- היא משנה לנו את תחושת המציאות ואז לא בטוחים מה מסוכן ומה רק קצת לא כדאי, מה נוראי ומה רק קצת לא נעים..
מהסיבה הזו אני חושבת שאני לא יודעת להעריך האם אני לא בסדר. האם לא בסדר שלא קראתי לבעל הבית שלי במשך למעלה משנה וחצי- כשידעתי שצריך לתקן כל מני תיקונים?
בעצם לא אמרתי את הדבר הכי חשוב ושהכי גורם לי להרגיש לא בסדר: היו בדירה שלי דברים לתקן, ולא זימנתי את בעל הבית לתקן אותם כי זה היה מצריך אותי לנקות ולסדר. וכך נוצרה הזנחה כפול שתיים
ברור לי שאולי הגיע ג'וק באשמתי- אבל לגבי שאר הדברים אני מסכימה אתך- הם התפרקו מעצמם, והחומרים של הדירה כנראה לא הכי איכותיים.
במה אני אשמה/אחראית ובמה לא? זה כן חשוב לי לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שרון. - תגובה
שרון לויט02/06/2013אני חושבת שכדאי להביא בעל מקצוע מתחום הבניין, חשמל, אינסטלציה וכדומה כדי שייתן את חוות דעתו לגבי הגורמים האפשריים לנזק. אני כמובן לא יכולה להעריך...
בכל מקרה, שום דבר הוא לא "נוראי". המילה הזו מאוד מלחיצה וגורמת לסיטואציות להיראות מפחידות בצורה מוגזמת. אין שום סכנה לחייך או לשלמותך הפיזית. יש רק אי נעימות קטנה, אי נעימות בינונית ואי נעימות גדולה... כדאי לדבר על זה בטיפול ולהעלות זאת, לדעתי רצוי שטיפול יספק לך כלים להתמודדות עם החרדות (שכנראה מלוות אותך גם בתחומים אחרים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול שלי בסדר, תודה
,02/06/2013אגב הייתי בטיפול קוגניטיבי התנהגותי וזה ממש לא התאים לי. זה לא מתאים לכל אחד.
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יודעת מה, התשובה שלך
,02/06/2013קצת עצבנה אותי למען האמת.
קודם כל- ציפיתי למעט אמפתיה. נדמה שמיד קפצת לתת את תשובותייך המלומדות, ואני סתם רציתי קצת תמיכה. זה לא רק את, הרבה מטפלים טועים בעניין הזה- קופצים ישר לומר לך מה בעצם הבעיה שלך לפי הדברים הנורא חכמים וחשובים שהם יודעים. שוכחים שמדובר בשני אנשים בעולם- שמדברים, ואחד רוצה תמיכה.
שנית- התייחסת למילה "נוראי"- אותך אולי היא מלחיצה, אותי אולי לא, ובכל מקרה נתתי אותה כדוגמה למלים שמבטאות חרדה. אל תחליטי לי מה מלחיץ ומה לא.
דבר שלישי- ההתיימרות שלך לדעת אם אני סובלת מחרדה בתחומים אחרים קצת לא במקום. את לא מכירה אותי, בסך הכל כתבתי הודעה בפורום וביקשתי עצה/עזרה/תשובה לגבי נושא מסויים.
ולסיום- ניכר שחשוב לכם מנהלי הפורום לתקוע בכל מקום את עניין הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי המהולל. זה ממש לא מתאים. זה מספיק שבכל הודעה מצורפת החתימה שלך עם מעין פרסומת לשרותייך. לא כל עצה צריכה להסתיים בהמלצה לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. יש הרבה טיפולים, שיטות ודרכים לצאת ממצבים ולטפל, לכל אחד מתאים משהו אחר.
יהיה יותר מקצועי מצדכם לציין את זה.
זה מרגיש שלאן שלא תפנה בעולם הזה- אתה נמצא בתוך פרסומת אחת גדולה. זה לא לעניין. לא בפורום תמיכה.
אני מאוד מודה לך על התשובות. שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)