ושוב שואלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ושוב שואלת
    גל
    07/07/2013

שלום רב

אני סובלת מחרדות מעל עשר שנים. ולוקחת נוגדי דיכאון מההתחלה. בשנים האחרונות נטלתי 20 מג ציפרלקס, אבל אני מרגישה בחודשים האחרונים שהחרדות חוזרות וגם ההימנעות מהן.
    רופאת המשפחה הציעה להעלות את המינון ל 30 מ״ג ורציתי לשאול לדעתכן. מה הניסיון שלכם עם מטופלים, כי מחיפוש בגוגל הדעות חלוקות.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ושוב שואלת

הוספת תגובה

• ושוב שואלת - תגובה

שרון לויט
    09/07/2013

היי גל,
    תרופות נגד חרדה עוזרות לחלק מהאנשים באופן מלא, ולחלקם באופן חלקי. הרופאה יכולה להעלות את המינון, ועקב כך להגיע לתוצאות טובות יותר (כלומר פחות חרדה), אך יהיה קשה לשנות את ההתנהגות בעזרת טיפול תרופתי בלבד. כמו כן, הטיפול התרופתי עוזר רק כל עוד נוטלים אותו, ואינו פותר את הבעיה. לדעתי, העלאת מינון כל פעם שהחרדות מתגברות אינה פתרון טוב. הבעיה היא, שאנשים שמסתמכים על טיפול תרופתי בלבד לא לומדים להתמודד עם החרדה שלהם, ובדרך כלל מחכים שהחרדה תיעלם כדי להפסיק את התנהגויות ההימנעות- וזו טעות גדולה שרק משמרת את הבעיה. על חרדות אפשר להתגבר בקלות יחסית, באמצעות הטיפול הפסיכולוגי המתאים, שהוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. הטיפול עוזר הן לשינוי מחשבות שמעוררות חרדה והן להפחתת התנהגויות ההימנעות עד להיעלמותן, ורק בעקבות כך החרדה תיעלם לחלוטין.
    בכל מקרה, זו החלטה שלך אם ללכת על העלאת המינון או לא, ואם להיעזר בנוסף להעלאת המינון (או ללא העלאתו) בטיפול שיכול לפתור לך את הבעיה.
    (צירפתי לך סרטון על טיפול בחרדות)

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

גל
    10/07/2013

אני גם בטיפול פסיכולוגי כבר כמה שנים טובות. ובהחלט חל שיפור ניכר. אבל לאחרונה בגלל חוסר ודאות בתחום מסוים, החרדות התגברו ואיתן גם הרצון להימנע....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו