מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאוןחלי08/07/2013
שלום שרון
בעבר נעזרתי הרבה באתר זה שלכם, וחזרתי שוב .
התגרשתי לאחר 38 שנות נשואים, לא ביוזמתי , חייתי עם אדם
שהינו מהמר כפיתי, אך אדם , אדיש אך טוב לב, רגוע מטבעו, מאוד מטעה את הסביבה.
הייתי בטיפול פסיכולוגי, לא יצאתי מזה.
לפני כ-5 חודשים נפטר בעלי לשעבר. קיבלתי את זה קשה.
מסיבה שעשרים שנה סבלתי , מחוסר התייחסות, פירגון, חוסר הערכה מוחלט
ילדי ליוו אותי וידעו הכל (4 ילדים יש לי כולם נשואים). והיום שהוא איננו איתו שניים מילדי פשוט שינו את התמונה, ותומכים באבא בכל מובן המילה.
למרות שכל השנים אני החזקתי את הבית ודאגתי ללימודים ילדים טובים כולם אקדמאים היום.
מצבי היום אין לי מטיבציה, לא יוצאת אין גם חברות ולא מוצאת את עצמי מעבודה הביתה.
רופא משפחה נתן לי כדורים להחזיק אותי בפוקוס ,אך חוששת לקחת אותם שלא יפגע בזיכרון או כל דבר אחר שיזיק בתיפקוד היום יומי.
אני מרגישה אבודה, איבדתי את שמחת החיים,
אנא תגובתכם
בתודה רבה רבה רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון - תגובה
שרון לויט09/07/2013היי רחלי,
הדבר החשוב ביותר כאשר מתמודדים עם דיכאון, הוא "למצוא" את החיים שלך מחדש, בעיקר כשאת חשה שאיבדת אותם. העובדה שאת לא יוצאת עם חברות ולא פעילה, רק מחזקת את הדיכאון במקום לשפר את המצב. חשוב מאוד לעסוק בפעילויות מהנות ככל האפשר, או פעילויות שנותנות לך סיפוק מעצם עשייתן, עם דגש על פעילויות שנעשות מחוץ לבית וכוללות אינטראקציה עם אנשים אחרים. מגע עם אנשים הוא חשוב ותורם רבות לשיפור. בנוסף, שמירה על הבריאות, תזונה נכונה וכמובן פעילות גופנית יכולים לעזור מאוד.
לגבי טיפול תרופתי, אין מה לדאוג- התרופות לא גורמות לפגיעה בזכרון או בתפקודים קוגניטיביים. תופעות הלוואי שלהן הן מעטות, ורובן לפחות חולפות לאחר תקופת ההסתגלות לתרופה. ניתן ורצוי לשלב טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי. ייתכן שהטיפול שלא עזר לך, לא היה בגישה זו, לכן חשוב מאוד לברר לגבי הגישה הטיפולית לפני תחילת הטיפול, לשמוע על טכניקות העבודה והאם הן מדברות אלייך ומתאימות לתפיסת העולם שלך.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)