מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה כללית וחרדת נטישה-קשר רחוקענבר23/07/2013
שלום,
לפני כחודשיים וקצת בן הזוג שלי, איתו הייתי חודש, חזר חזרה לארה"ב, ואנחנו אמורים להיפגש עוד כחודש. בחודש וחצי הראשונים הייתי מאוהבת מעל הראש, חושבת עליו כל הזמן, בשילוב של חרדות כאלה ואחרות - כאשר הוא לא היה עונה להודעה הרבה זמן בגלל הפרש השעות, הייתי חושבת שקרה לו משהו, היו לי סיוטים בלילה על פרידה ממנו, על סיכון חיים. הדופק שלי היה מואץ, מלווה בכאבי בטן, הייתי במצב דיי רע, אבל עדיין הייתי מצליחה להרגיש רגשות. לאחר חודש וחצי, נהייתי ממש עצובה כמה ימים, ולא ממש יצא לנו לדבר בגלל אילוצים, ויום אחד, פשוט הפסקתי להרגיש. היה לי התקף של כמעט חודש, עם בחילות, כאבי בטן, הקאות, חוסר תיאבון שגרר ירידה של 5 קילוף דיכאון, והכי גרוע - נתק רגשי. הייתי במצב שפשוט הרגשתי שאני לא מכירה את עצמי... היו לי מחשבות נוראיות בראש, חשבתי שאני לא אוהבת אותו, הייתי מתקשרת אליו ואומרת לו שאני לא מרגישה שומדבר... והוא היה נעלב ממני, ונפרדנו וחזרנו יום אחרי יום למשך כמה ימים, כי הייתה לי הרגשה שאני לא צריכה לעשות את זה, למרות שבאמת שפשוט לא הרגשתי כלום. לפני כמה ימים ההתקף הזה עבר.. אני הולכת לטיפול פסיכולוגי.. הבנתי דרך רמיזות של הפסיכולוגית שלי שזה כנראה היה התקף של חרדת נטישה... הייתי בדיוק בתקופת מבחנים ולא הצלחתי כמעט לתפקד, לא רציתי לראות אנשים, לא היה לי חשק מיני, ולא רציתי לצאת מהבית. אני יודעת ברציונל שזה מישהו שאני רוצה להיות איתו, שזה קשר שמאוד חשוב לי.. אבל גם אחרי שנגמר התקף החרדה הארוך מאוד, אני עדיין לא מצליחה להרגיש.. ואני עדיין בדיכאון קל... עדיין אין לי חשק מיני ואין לי חשק לצאת מהבית...
אני מאוד מפחדת שאני אראה אותו ופשוט לא ארגיש שומדבר, זה ממש פחד שתוקף אותי כל הזמן וגם מעורר חרדות. אני בנאדם חרדתי באופן כללי - אבל ההתקף הזה שהיה לי, לא קרה לי מעולם, ממש הרגשתי כאילו אני לא מכירה את עצמי..
רציתי לשאול מה פשר הנתק הרגשי שנשאר? האם אני ארגיש משהו כשאראה אותו? אני מפחדת שהייתי בטראומה שתמנע ממני מלהרגיש וזה מדכא אותי וגורם לי לחשוב שאולי הפחדים שלי יהרסו את הקשר... משום מה אני לא מצליחה להירגע, אני לא מצליחה להפסיק לחשוב על זה ולהריץ בראש סצינה שלי ושלו נפגשים בה אני לא מרגישה שום דבר... יש לי חרדה מהפחד שלא ארגיש.. אני באמת לא יודעת מה לעשות... החודש שנותר יהיה פשוט נוראי.
רציתי לשאול אם זה אומר שהפסקתי להרגיש? אולי שהפסקתי לאהוב אותו? איך אני יכולה לדעת מה אני מרגישה? ואיך אני מתמודדת עם הפחדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה כללית וחרדת נטישה-קשר רחוק - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל24/07/2013ענבר שלום,
ניתוק רגשי יכולה להיות הדרך שלנו להתמודד עם מצבים שקשה לנו להתמודד איתם. תהליך הנעתוק רורה באופן לא מודע. זאת הדרך דל הנפש להתמודד עם מצב שנתפס כקשה. אני מקווה שכשתפגשו שוב הרגשות שלך יפשירו. כדאי לדבר עם הפסיכולוגית על דרכי התמודדות שלך במצבי נטישה. כאשר תיהי מצוידת בכלים אחרים וטובים יותר להתמודדות עם מצבי נטישה הניתוק פשוט לא יפעל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)