מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בדיכאוןלימור27/07/2013
שלום,
אני בת 33, בשנה האחרונה היו לי מספר התקפים של דיכאון לכמה ימים (לא עונה לטלפונים, בוכה כל היום, עייפה ולא רוצה לצאת מהבית) אבל הם עברו מהר ולא יחסתי להם חשיבות. בשלושה שבועות האחרונים אני חווה את ההרגשה הזו שוב- אני כועסת על כל הקרובים לי, לא מדברת עם אף אחד, בוכה כל היום, ישנה הרבה, לא מוצאת עניין בכלום אפילו לא בעבודה ומרגישה שאני צופה בחיים שלי מהצד. אני מניחה שהעובדה שאני בלי זוגיות 12 שנים ושעברתי שנתיים לא קלות עם המחלה שתקפה כמה מבני משפחתי ועכשיו אני פשוט מתמוטטת. הלכתי לרופא המשפחה והוא נתן לי רסיטל 20 מ"ג כדור ביום. התחלתי לקחת את הכדורים אבל אני מאוד חוששת, אני מרגישה שאני משתגעת ואני מפחדת שכל המצב הזה יפגע בי באיזושהי צורה. האם אני צריכה לקחת כדורים? האם אני יכולה להפסיקם אחרי פחות מחצי שנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדיכאון - תגובה
שרון לויט28/07/2013היי לימור,
טיפול תרופתי אכן יכול לעזור, וגם עצם העובדה שהפסיכיאטר המליץ עליו מדגישה זאת. אינני חושבת שיש סיבה ממשית לחשוש מנטילת רסיטל. זוהי תרופה בטוחה, שאינה יכולה לגרום לך נזק לטווח ארוך, מעבר לתופעות לוואי שאולי יהיו בשבועות הראשונים. ההחלטה מתי אפשר להפחית במינונים ו/או להפסיק את הטיפול תלויה בפסיכיאטר המטפל בך. אם תיעזרי בגורמים נוספים כדי לעזור לעצמך, יש סיכוי גדול יותר שתוכלי לקצר את משך הטיפול התרופתי ככל האפשר. גורמים אלה יכולים להיות "הפעלה" עצמית- עיסוק בפעילויות מעניינות ומספקות, הסתייעות בתמיכה של אנשים אהובים ומפגש עם אנשים בכלל, פעילות גופנית, שמירה על תזונה מאוזנת ושינה טובה, ועוד. בנוסף, ניתן ורצוי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שיסייע לך למצוא את הפעילויות המתאימות לך, העשויות לשפר את מצב הרוח. בנוסף, הטיפול יעניק לך כלים נוספים רבים להתמודדות ולפתרון מעשי של בעיותייך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)