טיפול בדיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בדיכאון
    לימור
    27/07/2013

שלום,
    אני בת 33, בשנה האחרונה היו לי מספר התקפים של דיכאון לכמה ימים (לא עונה לטלפונים, בוכה כל היום, עייפה ולא רוצה לצאת מהבית) אבל הם עברו מהר ולא יחסתי להם חשיבות. בשלושה שבועות האחרונים אני חווה את ההרגשה הזו שוב- אני כועסת על כל הקרובים לי, לא מדברת עם אף אחד, בוכה כל היום, ישנה הרבה, לא מוצאת עניין בכלום אפילו לא בעבודה ומרגישה שאני צופה בחיים שלי מהצד. אני מניחה שהעובדה שאני בלי זוגיות 12 שנים ושעברתי שנתיים לא קלות עם המחלה שתקפה כמה מבני משפחתי ועכשיו אני פשוט מתמוטטת. הלכתי לרופא המשפחה והוא נתן לי רסיטל 20 מ"ג כדור ביום. התחלתי לקחת את הכדורים אבל אני מאוד חוששת, אני מרגישה שאני משתגעת ואני מפחדת שכל המצב הזה יפגע בי באיזושהי צורה. האם אני צריכה לקחת כדורים? האם אני יכולה להפסיקם אחרי פחות מחצי שנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדיכאון

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון - תגובה

שרון לויט
    28/07/2013

היי לימור,
    טיפול תרופתי אכן יכול לעזור, וגם עצם העובדה שהפסיכיאטר המליץ עליו מדגישה זאת. אינני חושבת שיש סיבה ממשית לחשוש מנטילת רסיטל. זוהי תרופה בטוחה, שאינה יכולה לגרום לך נזק לטווח ארוך, מעבר לתופעות לוואי שאולי יהיו בשבועות הראשונים. ההחלטה מתי אפשר להפחית במינונים ו/או להפסיק את הטיפול תלויה בפסיכיאטר המטפל בך. אם תיעזרי בגורמים נוספים כדי לעזור לעצמך, יש סיכוי גדול יותר שתוכלי לקצר את משך הטיפול התרופתי ככל האפשר. גורמים אלה יכולים להיות "הפעלה" עצמית- עיסוק בפעילויות מעניינות ומספקות, הסתייעות בתמיכה של אנשים אהובים ומפגש עם אנשים בכלל, פעילות גופנית, שמירה על תזונה מאוזנת ושינה טובה, ועוד. בנוסף, ניתן ורצוי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שיסייע לך למצוא את הפעילויות המתאימות לך, העשויות לשפר את מצב הרוח. בנוסף, הטיפול יעניק לך כלים נוספים רבים להתמודדות ולפתרון מעשי של בעיותייך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו