טיפול בדיכאון וחרדה ללא תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בדיכאון וחרדה ללא תרופות
    רון
    28/07/2013

שלום,אני בן 28 ולפני שלושה שבועות התחילו אצלי התקפי חרדה,שהפכו לדכאון מאוד קשה
    אני לא מתקשר עם הסביבה ולא יוצא מהמיטה.
    לאחרונה ישנו שיפור במצבי אך אתמול שוב חזרה התחושה של הדיכאון וחזרתי לשכב במיטה כל היום
    הלכתי לפסיכיאטר והוא המליץ על טיפול תרופתי,
    פסיכולוג לא הועיל
    אני מפחד מאוד להתחיל ען התרופות כי אחרי זה זה מאוד בעייתי לרדת מהם
    הם ישנה טובה לטיפול בדכאון וחרדה ללא תרופות?
    ניורופידבק?גרייה מגנטית?
    האם טיפולים אלו מתאימים גם למי שעדיין לא ניסה תרופות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון וחרדה ללא תרופות - תגובה

שרון לויט
    28/07/2013

היי רון,
    לדעתי, גם למי שלא ניסה תרופות אין בעיה להיות מטופל בגרייה מגנטית למוח, שיכולה להועיל לסובלים מדיכאון. מאידך, התרופות המשמשות לטיפול בדיכאון אינן ממכרות ואין מה לחשוש מהן. אפשר להפסיק אותן באופן מבוקר ובצורה הדרגתית כאשר תרצה בכך והפסיכיאטר יסכים שזהו הזמן להפסיק. בנוסף, העובדה שטיפול פסיכולוגי שהיית בו לא עזר לך, אינה אומרת בשום אופן שטיפול פסיכולוגי הוא לא יעיל עבורך. יכולות להיות סיבות שונות לכך שהטיפול לא הועיל- גישה טיפולית לא מתאימה, מטפל שלא התחברת אליו, השיפור לא היה מספיק מהיר לדעתך וכו'. אתה אומר שהבעיה החלה לפני מספר שבועות, מה שאומר שכנראה היית בטיפול זמן קצר מאוד. לדעתי, כדאי לתת הזדמנות, אולי אצל מטפל שאתה מתחבר אליו יותר.
    בכל אופן, גם שיפור שנעשה על ידי טיפולים רפואיים אינו מתרחש באופן מיידי, וצריך לתת לכך זמן. ולהתאזר בסבלנות.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו