מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעמום דיכאון?קרן30/07/2013
אני לא יודעת אם זה בגלל שינה הפוכה או בגלל PMS
אבל יש ימים שלמרות שאני צריכה ללמוד לדוגמא, לא בא לי לעשות כלום
אני בעייפות אבל כבר לא מצליחה לישון, ויודעת שצריכה ללמוד אבל מוותרת לעצמי
ומתעסקת בדברים פסיביים
ואין לי כח לא ללימודים ולא לכלום פרודקטיבי ויכולה להעביר את היום בקריאה והאזנה לתוכניות וכו' איך אני יוצאת מזה?
לאחרונה זה קורה לי פעם בשבוע בערך... ואני יודעת שאם אלמד או אעשה משהו שטוב וכיף לי ארגיש מעולה אבל אין לי כח לזה
כמו שאמרתי זה קורה לפני מחזור או אם ישנתי לא טוב בלילה ככה נכנסת לבאסה ולחוסר כוחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעמום דיכאון? - תגובה
שרון לויט30/07/2013היי קרן,
נפילות במצב הרוח כפעם בשבוע אינן נחשבות לדיכאון. כמו כן, יש דברים שניתן לעשות כדי לשפר את המצב. את יכולה לפנות לגיניקולוג שלך ולהתייעץ איתו לגבי גלולות, אם אינך נוטלת. נטילת גלולות למניעת הריון מצמצמת מאוד את הסימפטומים של PMS. בנוסף לכך, ניתן להיעזר בטיפול בתזונה, שיכול לעזור מאוד לשפר את מצב הרוח בטווח הארוך.
את צודקת מאוד בטענתך שאם תעשי פעילות כלשהי יהיה לך כיף וטוב. במצבים שבהם אין לך חשק לעסוק בפעילויות, אין ברירה אחרת אלא "להכריח" את עצמך. רצוי שזו תהיה פעילות גופנית, שמשפרת פלאים את מצב הרוח, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך. כדאי גם להקיף את עצמך באנשים אהובים ולדבר איתם, זה מאוד מעודד ולא דורש אנרגיות רבות כפעילות גופנית.
אם אינך ישנה טוב בלילה לעיתים קרובות, נסי לגלות את הגורמים לכך ולשלוט בהם. כלומר, אם זה כתוצאה מכך שאינך הולכת לישון בזמנים קבועים, קבעי לך שעת הליכה לישון וקימה קבועים ככל שניתן. אם קשה לך להירדם, יש טכניקות שיכולות לסייע גם לפתרון בעיה זו (חפשי בגוגל "היגיינת שינה"). אין טעם לנסות לישון ביום, מאחר שזה עלול להפריע לשנת הלילה הבא. עדיף לנסות להעסיק את עצמך כמה שיותר, ואם אפשר, אפילו להכין לעצמך לו"ז לפעילות עבור יום של שעמום.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)