מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה עקב שימוש באקסטזיחן07/08/2013
לפני כחודש וחצי עשיתי שימוש בסם מסוג MDMA (אקסטזי). ביום לאחר השימוש התחלתי לקבל התקפי חרדה חזקים שכללו נשימה כבדה, עלייה בדופק,סומק בפנים, זרמים בידיים. באותו זמן ניגשתי לבית החולים. שמה הסבירו לי שזאת בסך הכל חרדה אבל בגלל שהדופק שלי ולחץ הדם היה גבוה השאירו אותי לילה. באותו לילה חשבתי שאני מאבד שפיותי ונלחצתי מאוד.
ביומיים הבאים לאחר מכן בקושי דיברתי והייתי נתקף חרדה כל פעם שהייתי יושב במקום ציבורי- מסעדה, חברים ורוצה ללכת. לאחר אותם יומיים חזרתי לעצמי והתחלתי להרגיש טוב.
שבוע לאחר מכן סבלתי מהתקף נוסף, חלש יותר, שכלל בעיקר עליה בדופק ונשימה כבדה..לאחר הליכה קצרה גופי חזר למצב תקין. שבוע לאחר מכן קיבלתי התקף נוסף.
מאז אני נתקל בהתקפים חלשים יותר ולפעמים בתחושות מתח וחוסר תיאבון, שאינם מפריעים לתפקוד השוטף שלי אבל גורמים לי חוסר נעימות. נוסף על כך, אני מוטרד שמה החרדה תגרום לי לנשירת שיער או להזדקנות מואצת. אני בן 26, בכל זאת.
אשמח לשמוע איך להתמודד אם ההתקפים והאם הם צפויים להיעלם מחיי? ואם החרדה יכולה להשפיע על מצבי הפיזי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה עקב שימוש באקסטזי - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל08/08/2013היי חן,
החדשות הרעות הן שחרדה לא נעלמת מעצמה, אם לא מתפלים בה נכון היא מתקבעת, מתעצמת ומכלילה את עצמה לתחומי חיים שונים. אני לא רוצה להפחיד אותך אם זאת חשוב שתדע שחרדה כן משפיעה באופן שלילי על מצב גופני.
החדשות הטובות הן שכן ניתן להכחיד את החרדה לחלוטין ולמנוע הישנותה בעתיד. כלים לשליטה בחרדה לומדיפ בפסיכותרפיה התנהקותית - קוגניטיבית CBT עם ביופידבק ואפשר לשלב גם נוירופידבק. CBT הינו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)