בעייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה
    אנונימית
    22/08/2013

שלום .
    אני בת 23 נשואה, ל2 ילדים .
    לאחרונה יוצא לי לחשוב מחשבות לא טובות.
    אני גם בעיקר חושבת על החיים שלי,
    אני כל הזמן חושבת על זה שיום אחד אני לא ישאר כאן
    ושאני ילך לעולמי (שזה מאוד מפחיד אותי), וגם חושבת מחשבות מסוכנות.
    למשל סתם דוגמא אני יתן, אני נוסעת עם בעלי באוטו, אני כל הזמן מפוחדת, שאולי משאיות או רכבים יפגעו בי ח"ו ובפתאומיות יגמרו לי החיים.
    או ממש דברים לא עלינו מפחידים , למשל לפני חודש נשר לי קצת השיער מייד חשבתי אולי שיש לי מחלה ...
    אני ממש מתוסכלת, כי גם אני כל הזמן רבה עם בעלי ,
    והוא לא מבין מה אני רוצה ממנו, הוא אמר לי היום למשל: אל תדאגי יגיע היום "אני יאזור אומץ ויגרש אותך" (וחשוב לציין שזה שבוע שאני רבה איתו ושבוע שאני טובה איתו אולי יש משהו בנפש שלי שצריך לשנות ע"י משהו, ואני לא יודעת מה זה המשהו הזה שיעזור לי .
    אני מרגישה לגיל שלי שאני כבר חיה פה בעולם כאילו 70 שנה ..אשמח לייעוץ אם יש אפשרות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייה

הוספת תגובה

• בעייה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    23/08/2013

שלום לך,

לפי מכתבך אני מבינה שנכנסות לך לראש מחשבות שמפחידות אותך ואינך מצליחה לשלוט בהן. המחשבות שלך הינן סביב העובדות הכי בסיסיות של החיים שמפחידות כל אחד ואחד מאיתנו. אנשים פשוט מצליחים להדחיק את העובדות ולא לחשוב עליהן. את לא מצליחה לעשות זאת ולכן הן גורמות לך למצוקה משמעותית. יתכן והריבים עם בעלך קשורים לזה ואילי לא. בעניין זה נדרשת בחינה מעמיקה של המצב. בנוסף, מחשבות טורדניות שלא יוצאות מהראש גורמות לתחושה של עייפות מנטלית ופיזית ולתחושת כבדות כאילו שאת "זקנה". הבשורה הטובה היא שניתן ללמוד להוציא את המחשבות מהראש, לשלוט בהן ולהכחיד את החרדה. עושים זאת באמצעות פסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית CBT. זהו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן...

אנונימית
    25/08/2013

כמו שאת מתארת אני באמת נהיית מזה מאוד מאוד עייפה...

איפה אפשר לעשות את הטיפול שהזכרת?
    ואם את יכולה פחות או יותר להרחיב ,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו