מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה ממש!דנה05/09/2013
בת19, התחילו לי לפני 3.5 חודשים סחרחורות בשכיבה חזקות וזה הפך לסחרחורות שהן תחושת שיוט בכל מצב, ובכל תזוזה של הראש כאילו תחושת אונייה , שהגוף שלי לא מאוזן וזז, הייתי כבר בכל מיני בדיקות שיצאו תקינות , אני עדיין בבדיקות , אבל במקביל אני כבר 5 שנים עם אסטו 10 מ״ג וזה היה לא תמיד מסודר ולפעמים הפסקתי , אבל בתקופה של השבועיים , שלושה האחרונים העלו לי מינון ל 20 מ״ג ואכן התחלתי לקחת אבל לפני 5 ימים משהו כזה הפסקתי את ה20מ״ג אפשר להגיד במכה . אני מרגישה תחושות מוזרות , שאני מזיזה את הראש או את הגוף, מתכופפת או מסתובבת להסתכל על משהו , סתם תנועות טריוויאליות יומיומיות ותמיד מרגישה מוזר , בזמן התנועה חולשה כזו ותחושת פרה עילפון , שאני מתכופפת כאילו הגוף שלי קופץ טיפה , ובכללי כולי חלשה וקשה לי לקום משכיבה לקימה כי אני מרגישה ממש רע , לפעמים אני מרגישה קפיצות בגוף , ותחושה ממש מוזרה !השאלה שלי היא האם זה קשור למה שהרגשתי לפני או שזה כן יכול להיות קשור (ההחמרה) להפסקת הכדור , האם יש סיכוי שהתחושות המוזרות זה מההפסקה , אשמח לתשובה , תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אביבה06/09/2013שלום לך,
95% שזו תופעת לוואי של אסטו.
אסטו זה שם אחר לציפרלקס. חפשי בגוגל "ציפרלקס תופעות לוואי".
תשקלי להיגמל מהכדור הזה, ובכלל מכדורים פסיכיאטריים. תראי מה זה עושה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה ממש! - תגובה
שרון לויט09/09/2013היי דנה,
אחת מתופעות הגמילה של אסציטאלופרם (ציפרלקס או אסטו) היא סחרחורות. מאוד לא רצוי להפסיק את התרופה בבת אחת, מאחר שהדבר עלול לגרום לסחרחורות קשות ותופעות לא נעימות אחרות. עבור מי שגם כך סובל מסחרחורות ו/או מלחץ דם נמוך, התופעות כמובן מחמירות. כאשר ההפסקה היא בהדרגה וכמובן בתיאום עם רופא, תופעות הלוואי שלה מתונות ולא מפריעות לתפקוד באופן משמעותי, עד שבסופו של דבר הן חולפות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)