חרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות
    שרית
    06/09/2013

שנה טובה

אני לוקחת חצי כדור airiply5 עקב חרדות ודכאון קל שמשפיע אליי ביום יום. אני מאד רגישה ונוטה להוריד דמעות בקלות כאילו משהו נורא קרה.
    עוד מעט אצטרך לעבור לכדור אחד ביום . מה ידוע לך על הכדור הזה בהקשר לדכאון וגם להשמנה?
    בתיק הרפואי שלי רשום לי שבעבר כתוב לי חשד לסכזרופניה אבל יש פסכולוגים שהלכתי ואובחנתי על ידם ואמרו שזה פשוט דכאון וגיל המעבר. וזה התרופה שקיבלתי.
    בת 50. כל שאר הבדיקות שלי תקינות כולל הרמונים.

אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• המשך ...

שרית
    06/09/2013

אגב את שכנה של אמא שלי בחיפה... אשמח במקביל לדעת אם יש פסיכולוג מטעם מכבי שאת מכירה בכל התחומים שאת עוסקת (רשום בכרטיס שלך) שנראה שיכול להתאים לי... כולל הורדת כעסים....שהצטברו אצלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

שרון לויט
    08/09/2013

היי שרית,
    ידוע לי שאביליפיי משמשת לטיפול בתופעות פסיכוטיות, ובדרך כלל לא ניתנת לטיפול בדיכאון וחרדה. קיימות תרופות רבות שמשמשות לטיפול בדיכאון וחרדה, יעילות מאוד, בדרך כלל ממשפחת ה- SSRIs כמו ציפרלקס. לעיתים, משתמשים בתרופות אנטי פסיכוטיות כדי לסייע לפעולתן של תרופות נוגדות דיכאון וחרדה, ולכן ניתנות בנוסף לתרופה אחרת ולא לבד. ייתכן מאוד שהתרופה ניתנה לך עקב האבחנה של סכיזופרניה, שכפי שציינת ייתכן שהיא שגויה. אני ממליצה לפנות לפסיכיאטר על מנת לברר את העניין ולקבל את הטיפול המתאים לך. בנוגע להשמנה, עדיף לשאול את הפסיכיאטר, איני מכירה את תופעות הלוואי של התרופה.
    לגבי המלצה למטפל ספציפי, איני יכולה לעשות זאת על גבי הפורום. בנוסף, אין לי מושג איזה מטפלים עובדים עם קופת חולים ועם איזו קופה. ניתן לפנות למטפלים שאת מוצאת ולשאול אותם, או לחלופין לפנות לקופה ולשאול מי עובד איתם בהסדר.

שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו