נמאס לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נמאס לי
    דור
    07/09/2013

אני ילד בן 15 , ולאחרונה איבדתי את החברים שלי (ובגלל שהם יותר מקובלים ממני בבית הספר , אני איבדתי עוד המון חברים והרבה ילדים לא מתייחסים אליי)
    אין לי מה לעשות אף פעם ואני מרגיש שנימאס לי כבר מהחיים שלי .
    הכל משעמם ואותו הדבר , נימאס לי מהמשפחה שלי , מאחותי, מהאוכל שלי , מההרגלים שלי , מהבית שלי , מהחדר שלי.
    עכשיו למזלי עומדת להסתיים חופשת חג שבה לדוגמא אני ישבתי בבית כל הזמן ולא עשיתי כלום והשתעממתי ואין לי מחשב (הוא לא עובד) אז אני כל הזמן בפלאפון וקשה לי (הרבה פעמים אני הולך למיטה שלי ושוכב שם ולא זז) ועכשיו ההורים שלי רואים סרט בסלון ואני יושב במטבח כבר שעתיים.
    ואני לא יודע איך אני יכול לשנות את החיים שלי , או להוסיף להם משהו שיוסיף לי קצת אור וסיבה לחיות (והוא לא תוכנית מעניינת בטלוויזיה-כי עד עכשיו זה הריגוש הכי גדול בחיים שלי).
    ועצוב לי כי עוד מעט יש שוב פעם חגים והפעם במשך 16 יום ואני לא אשרוד 16 יום במטבח ! עדיף כבר לא לחיות מאשר לראות 24 שעות שידורים חוזרים ותוכניות בוקר .
    אני מרגיש חולני, חולה נפש, עקרת בית שאין לה חיים!
    אני כל כך צעיר ואני הגעתי למצב שאני לא יוצא מהבית !!!!!
    אני לא יודע איך אפשר לעזור לי אני פשוט מפרסם את שהשאלה הזאת בהרבה פורומים וכל פעם שאני מפרסם אותה אני מרגיש מטומטם חבל על הזמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי

הוספת תגובה

• תשובה

ציון
    07/09/2013

שלום ינאי,
    אני מזדהה עם ההרגשה שלך.
    אתה ילד בן 15, עם מודעות גבוהה.
    כאשר תהיה מבוגר, תהיה עצמאי, ותוכל לחיות את חייך שכפי שאתה רוצה באמת.
    הצבא ייתן לך שפע של אתגרים. תכיר המון חבר'ה.
    אח"כ תוכל לבחור מקצוע שמעניין אותך, וללמוד אותו.
    החיים מלאי אתגרים, בתור מבוגר את קובע את חייך ומתמודד עם האתגרים.
    בינתיים, תהנה מהקרבה למשפחה, תחשוב ותתכנן את העתיד, אתה תמיד יכול ללמוד דברים, לחקור דברים.
    אולי כדאי שתתחיל לעבוד, אפילו בתור מנקה או שוטף כלים, כל דבר, העיקר לקבל קצת הכנסה ולהרגיש יותר עצמאי. תוכל לחסוך לטיול לפני הצבא. זו אחלה מטרה.
    שים לעצמך מטרות, ותתחיל לפעול לקראתן. זה ייתן לך סיבות לקום בבוקר. וכל התקדמות לעבר מטרה, תגרום לך לחייך. תאמין לי, זה עובד.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס לי - תגובה

שרון לויט
    08/09/2013

היי ינאי,
    לדעתי, החיים מציעים כל כך הרבה אפשרויות לפעילויות מעניינות מעבר לצפייה בטלוויזיה. למשל, אפשר ללכת לים, לרכב על אופניים, להתאמן במכון כושר, לקרוא, לשמוע מוסיקה, לנגן על כלי, ועוד ועוד. אני מציעה לעשות רשימה של תחומי עניין שיכולים לעניין אותך, כולל פיעלויות שונות ואף חוגים, ומתוכם לבחור את אלה שנראים לך מתאימים ולהתחיל לעסוק בהם. מעבר לתעסוקה שהפעילויות יספקו לך, הן יכולות לשפר מאוד את מצב הרוח. בנוסף, חוגים ופעילויות כמו אימון במכון כושר יכולים לתת לך הזדמנות להכיר ילדים גם מחוץ למסגרת בית הספר.
    ניתן גם להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) כדי לחזק יכולות חברתיות שאולי חסרות לך, ולעבוד על שיפור מצב הרוח בדרכים נוספות (כגון שינוי מחשבות מכשילות). כדי לפנות לטיפול כזה, תצטרך להיעזר בהוריך ו/או ביועצת בית הספר, אם אפשר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו