תעזרו לי בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תעזרו לי בבקשה
    פליקס
    26/03/2008

שלום לכולם!
    לפני כחצי שנה התפרצה אצלי היפוכנדריה חזקה ביותר עקב חשש להידבקות באיידס הייתי מבועת
    וכל הזמן רק חשבתי על המחלה הייתי בטוח שנדבקתי כי גם התחילה אצלי שפעת ובתור היפוכונדר
    ישר חשבתי על איידס עד שהתקבלה תשובה שלילית
    כמובן שלא השתכנעתי ישר אבל לאחר זמן מה עברתי מאיידס לסרטן בקיצור חצי שנה אני רק חושב על מחלות ומתעסק בזה כל היום בעקבות זה גם יורד המצב רוח ואני בדכאון וחרדה לא כל היום אבל אין יום שאני לא חושב על מחלה כלשהיא
    אני היפוכונדר מגיל צעיר אבל אף פעם זה לא היה כל כך חזק ולמשך תקופה ארוכה
    במשך שנתיים אחרונות אני עובד כמו חמור הרבה שעות ביום ויושן ממש קצת כל יום 5 או 6 שעות
    לא אוכל מסודר ומעשן סיגריות
    השאלה שלי היא כזאת!
    לפני כחצי שנה ביחד עם הפחד התחלתי להרגיש הרגשה מוזרה בראש מעין לחץ כזה לא כאב אלא לחץ
    והרגשת ריחוף או "סטלה"כאילו אני שיכור וזה נמשך עד היום לא הצלחתי להבין ממה זה נגרם אין גורם מיוחד שאני עושה וזה גורם לכך לרוב זה קורה בערב או במשך כל היום הרגשת הריחוף הזאת כאילו אני שיכור מבולבל קצת
    לפני שבועיים התחלתי להרגיש קצת כאבי ראש עמומים כאלה אני לא יודע אם אפשר לקרוא לזה כאב אפילו וקצת בחילות ממש קצת ללא הקאות וזה מוזר כי אחרי חצי שעה אני יכול לאכול פרה לא ירדתי במשקל להפך עליתי קצת ונהיה לי טשטוש בעיניים לפעמים אני רואה מטושטש ממצמץ וזה עובר. יש לציין כי עין אחת עצלה ואני רואה בה על הפנים יכול להיות שהגיע זמנה של השנייה?
    חשוב לציין לפני 5 חודשים כשכבר הרגשתי את הלחץ בראש עשיתי בדיקות דם שתן צואה הכל יצא תקין השבוע רופאת המשפחה אמרה לי ללכת לאופטומטריסט אולי אני צריך משקפיים והיא גם עשתה לי בדיקה ניורולוגית קצרה שיצאה תקינה לגמרי כי אמרתי לה שנדמה לי שיש לי גידול במח
    טוב אני היפוכונדר אז כמובן שאני חושב על הגרוע ביותר
    אז בבקשה תוכלו להסביר לי מה זאת ההרגשה הזאת של הריחוף של שיכרון סוטול כזה לפעמים לחץ בראש הרגשה כללית טובה ללא חולשות רק עייפות שמתי לב שאני לא יושן טוב בלילה כל הזמן מתעורר כל כמה שעות נהייתי קצת מבולבל בודק את עצמי פעמיים במיוחד בקריאה או פעילות מתמטית כלשהיא לפעמים מרגיש קצת לא יציב אבל לא נופל לפעמים נדמה לי שהכל בראש ושותה קלונקס לפעמים הקלונקס עוזר ולפעמים לא
    אני חשבתי אולי מדובר בעייפות כרונית? או באמת גידול בראש אנא עזרו לי ותפנו אותי מה ואיך לעשות הלאה
    אני גם בטיפול דינמי אצל פסיכולוג ושתתי ציפרלקס תקופה שלא כל כך עזר רק עשה יותר רע כמו בעיות שינה וכו
    תודה רבה וסליחה על המכתב הארוך
    לא ציינתי אל אני בן 24 אם זה משנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו לי בבקשה

הוספת תגובה

• היפוכונדריה

ד''ר אירנה נתנאל
    26/03/2008

שלום לך,

התחושה שאתה מתאר יכולה להיות כתוצאה מהלחץ בעקבות חשש מפני מחלות גופניות. בגלל שאתה לחוץ אתה גם לא ישן טוב ובגלל שלא ישן טוב אתה עייף (מעגל קסמים). טיפול התנהגותי - קוגניטיבי משולב עם טיפול תרופתי מתאים יכול לעזור לך להתגבר גם על הפחדים וגם עם התחושות הגופניות שלך.

אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכירה את זה

רוני
    30/03/2008

גם כן היפוכונדרית נורא, אותן תחושות של ראש כבד לחץ מוזר מעין ריחוף, עשיתי CT לא מצאו כלום, רק רציתי לעודד אותך שכנראה זה לחץ עובדה שאצלי לא ראו דבר בCT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו