דיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון
    מע
    23/09/2013

שלום לכם , אני סובלת מדיכאון זה תקופה, מקבלת ציפרלקס , אך הכדור לא בדיוק עוזר לי , המצב פגע לי כבר בלימודים וגם בכל תחומי החיים , אני מטופלת אצל פסיכולוגית , אני במצב מאוד קשה ולא יודעת מה לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון - תגובה

שרון לויט
    24/09/2013

שלום לך,
    מאחר שאת כבר מטופלת רפואית ונפשית, כדאי לברר האם הטיפולים עוזרים ועד כמה, ואם הם לא עוזרים מספיק- לבדוק מה אפשר לעשות. ציפרלקס מתחיל להשפיע לאחר כמה שבועות של נטילה, וההשפעה אופטימלית כאשר לוקחים אותו תקופה ארוכה יותר. אם את נוטלת אותו מספר חודשים והוא אינו משפיע, כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר ולשקול שינויים בטיפול התרופתי. קיימות תרופות רבות נוגדות דיכאון, ולא כולן אפקטיביות עבור אותו אדם (לפעמים רק חלק קטן מהן, או בכלל לא).
    באשר לטיפול הפסיכולוגי- גם כאן קיימת שאלת הזמן, כלומר כמה זמן את מטופלת (אם הטיפול החל לא מזמן, כדאי לתת לזמן לעשות את שלו). בנוסף, חשוב לקבוע מטרות טיפוליות ברורות ודרכים להשגתן. חשוב שתוכלי לענות על השאלות: "כיצד הטיפול יעזור לי לצאת מן הדיכאון?" "אילו דברים אני אמורה לעשות בטיפול (בתוך הפגישות וביניהן) שיכולים לשפר את מצבי?" התמיכה הרגשית שהמטפלת מספקת היא כמובן חשובה, אך היא בהחלט אינה הכל.
    בנוסף, קיימות דרכים לשיפור מצב הרוח, כגון: עשיית פעילויות מעניינות בתוך הבית ובעיקר מחוצה לו, פעילות גופנית על בסיס קבוע (שיכולה לשפר מאוד את המצב), הסתייעות בתמיכה של חברים וקרובי משפחה, מפגשים עם אנשים באופן כללי, שמירה על תזונה נכונה ושינה טובה ונטילת תוספי תזונה כמו אומגה 3 וויטמין D.
    רצוי גם לבצע בדיקות רפואיות, כדי לבדוק אם קיימת סיבה פיזיולוגית לדיכאון (למשל: תת פעילות של בלוטת התריס, מחסור ברכיבים תזונתיים וכו').
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו